Za ovaj recept će vam trebati mljeveno meso, hamburger peciva, čili, luk, češanj češnjaka, kozji sir, salata, rajčica, rikola, maslinovo ulje, maslac i BBQ umak
Za ručak napravite sočni domaći hamburger i oduševite ukućane
Navedeni sastojci idealni su za pripremu burgera za dvije osobe, a trebat će vam oko 45 minuta za njihovu pripremu.
POGLEDAJTE VIDEO: Zadranin može pojesti burger od pet kila
Pokretanje videa...
Sastojci:
250 g mljevenog mesa, 2 hamburger peciva, žličica čilija, luk, češanj češnjaka, 2 žlice kozjeg sira, narezana salata, rajčica, šaka rikole, žlica maslinova ulja, 2 žlice maslaca, BBQ umak
Priprema:
Dok se pećnica zagrijava na 180 stupnjeva, prepolovite peciva i, premazana maslinovim uljem, stavite u pećnicu dok ne postanu hrskava. Pomiješajte tanko narezan luk, protisnuti češnjak, malo maslinova ulja, sol, papar i rikolu. Mljeveno meso posolite, popaprite i dodajte čili pa oblikujte meso u pljeskavice.
Na tavi otopite maslac pa meso pecite oko tri minute s jedne strane, okrenite na drugu stranu, a na već ispečenu stranu dodajte kozji sir. Nakon tri minute pljeskavica je gotova. Složite hamburger s umakom, salatom, rajčicom i pljeskavicom te na kraju sve pospite rikulom.