Sezona bundeva je pri kraju pa iskoristite ovo vrijeme dok je još ima u dućanima i na tržnicama za ovo preukusnu jelo. Jako je jednostavno za napraviti, a ukućani će ga obožavati
Za ručak napravite slasni rižoto od bundeve: Preukusan je!
Količina sastojaka idealna je za četveročlanu obitelj, a priprema traje svega 45 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO: Uzgojio bundevu od 326 kg
Pokretanje videa...
Sastojci:
200 g riže, par žlica ulja, ljubičasti luk ili veći poriluk, pola srednje buternutt tikve, timijan ili origano, sol, papar, malo vegete, žlica maslaca, dvije žlice parmezana, bučino ulje i bučine sjemenke po izboru
Priprema:
Na ulju pirjajte luk ili poriluk pa nakon pet minuta dodajte na kockice nasjeckanu buternutt tikvu. Pirjajte na laganoj vatri desetak minuta. Dodajte opranu rižu pa još malo pirjajte i na kraju zalijte vodom. Dodajte sol, papar, vegetu i timijan. Kuhajte dok riža nije gotova pa kad maknete sa štednjaka, umiješajte maslac i parmezan. Dobro promiješajte. Prilikom serviranja rižoto možete ukrasiti bučinim uljem i poprženim bučinim sjemenkama.