Ova hrskava čokoladna poslastica radi se od tamne čokolade, štapića i neslanog kikirikija. Vrlo je jednostavna za napraviti, a u njoj će uživati i oni koji paze na liniju
Za prste polizati: Zasladite se sa ovom zdravom čokoladnom delicijom od samo tri sastojka
Ako želite nešto slatko i slano u isto vrijeme za vas smo pronašli idealan recept za čokoladnu deliciju koja se radi sa samo tri sastojka, a još je i zdrava.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Potrebna vam je tamna čokolada, a preporučuje se da uzmete onu sa barem 60 posto tamne čokolade. Više zdravstvenih blagodati dobit ćete od zrna kakaa koji sadrže male količine različitih hranjivih sastojaka, uključujući vitamine A, E i B, kalcij, željezo i kalij. Kakao također nudi brojne antioksidanse, uključujući teobromin, koji mogu pomoći u smanjenju upale i smanjenju krvnog tlaka.
Sa štapićima uravnotežujete slatki i slani okus. Uzmite tanke štapiće i zatim ih stavite u plastičnu vrećicu koju ćete zatvoriti. Onda ih razlomite na manje dijelove.
Zadnji sastojak je neslani kikiriki koji je dobar izvor vlakana. Vlakna pomažu usporiti apsorpciju, što znači da kikiriki u ovoj ukusnoj poslastici može pomoći da duže ostanete siti. Kikiriki je također dobar izvor antioksidansa, vitamina E, magnezija, mangana i fosfora.
Ovu čokoladnu zdravu poslasticu možete raditi i u drugim varijacijama. Primjerice, za zimske praznike možete upotrijebiti orah i pistacije, a za Valentinovo jagode i bijelu čokoladu ili strugotine kokosa. Za Noć vještica možete koristiti šarene bombone i slično.
Sastojci
250 g tamne čokolade, slomljene na komade
2 šalice (500 ml) tankih štapića, slomljenih na komade
1/4 šalice (60 ml) neslanog kikirikija, nasjeckanog
Recept
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Stavite čokoladu u mikrovalnu pećnicu. Zagrijte u mikrovalnoj pećnici na visokoj temperaturi oko minutu i pol, miješajući svakih 20 do 30 sekundi dok ne postane glatko.
Umiješajte štapiće u otopljenu čokoladu. Žlicom dodajte smjesu čokolade na pripremljeni lim za pečenje. Ravnomjerno rasporedite smjesu na oko pola centimetra debljine. Pospite kikirikijem.
Stavite lim za pečenje u hladnjak da se stvrdne, najmanje 30 minuta. Razbite na komade i ostatke čuvajte u hladnjaku do 5 dana, piše Shape.