Ovo je odličan kolač za sve koji paze na kilažu jer nema puno kalorija. Osim toga, jednostavno ga je napraviti tako da će odlično uspjeti i početnicima u kuhinji
Za prste polizati - slatka pita s jogurtom, limunom i jagodama
Sastojci:
- 230 g brašna
- šalica šećera
- 2 dl jogurta
- dl ulja
- 3 jaja
- vanilin šećer s aromom burbona
- ulja
- 1∕2 vrećice praška za pecivo
- limunova korica
- 350 g jagoda
Priprema:
Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom. Zatim dodajte jogurt, ulje, brašno s praškom za pecivo i naribanu koricu limuna. Sve izmiješajte i na kraju kuhačom lagano umiješajte tučeni snijeg od bjelanjaka. Zagrijte pećnicu na 200° C. Premažite okrugli kalup za torte maslacem i pospite brašnom. Izlijte smjesu i po njoj posložite ravnomjerno polovice jagoda. Pecite pitu oko 25 minuta. Izvadite je iz pećnice i ostavite u kalupu neka se hladi. Nakon što se gotovo ohladila, izvadite je pažljivo iz kalupa i stavite na tanjur za posluživanje.
Savjet:
Nekoliko minuta prije vađenja pite iz kalupa možete pripremiti čokoladni preljev. Stavite maslac, komade čokolade, vodu i šećer u lončić pa zagrijavajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se svi sastojci ne rastope. Izlijte vrući preljev po još mlakom biskvitu.