Želite li piletini dati novu dimenziju i poseban okus, onda definitivno morate isprobati recept za ove pileće zabatke. Osim što su sočni i preukusni, neće vam oduzeti puno vremena za pripremu
SOČNO I UKUSNO
Za prste polizati: Recept za fine pileće zabatke sa slaninom
Sastojci:
- 8 pilećih zabataka (s kostima i kožom)
- žlica maslinova ulja
- 4 kriške slanine
- glavica luka
- 2 celera
- zelena paprika
- 2-3 režnja češnjaka
- 2 žlice timijana
- žlica svenamjenskog brašna
- 0,5 l piva
- konzerva mesnate rajčice ili tri veće rajčice
- šalica pilećeg temeljca
- 2 žlice ljutoga kečapa
Priprema:
Premažite piletinu solju i paprom. Zagrijte žlicu ulja na srednjoj temperaturi i zapecite piletinu s obiju strana. Izvadite na tanjur. Na ulje dodajte nasjeckanu slaninu pa zapecite dok ne dobije boju. Dodajte luk, celer, papar, češnjak i majčinu dušicu te pirjajte dok ne omekša, oko deset min, na laganoj vatri.
Dodajte brašno, miješajte minutu pa ulijte pivo i pustite da se prestane pjeniti. Umiješajte rajčice pa ljuti kečap. Kad se umak malo zgusne, vratite piletinu u posudu i pirjajte dok se potpuno ne skuha. Poslužite toplo s koricom kruha ili hladno, kao obrok koji ste pripremili unaprijed.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku