Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Za prste polizati: Recept za bakalar s kuhanim krumpirom

Za prste polizati: Recept za bakalar s kuhanim krumpirom

DOBRO BIRAJTE Na pakiranju zamrznutog bakalara treba pisati latinski naziv Gadus morhua i samo je to pravi bakalar. Pollachius virens je njegov rođak crna kolja

Sastojci:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ivan Pažanin: sardine na kremi od graha 02:22
  • suhi bakalar (oko 500 g)
  • 600 g krumpira
  • 1/2 glavice češnjaka
  • peršin
  • sol
  • papar
  • oko dl maslinova ulja
  • dl mlijeka

Priprema:  

Ponedjeljak pred Badnjak se radi, tko skija treba ispričnicu
Ponedjeljak pred Badnjak se radi, tko skija treba ispričnicu

Bakalar operite pa potucite batom za meso kako bi lakše omekšao. Namačite ga dva dana i nekoliko puta dnevno promijenite vodu. Kuhajte ga oko sata. Očistite ga od kožice i kostiju te usitnite pa nastavite kuhati. Krumpir skuhajte i narežite pa ubacite nasjeckani češnjak, peršin, papar, sol i maslinovo ulje.

Dok je vruć, umiješajte ribu postepeno dodajući vruću vodu od kuhanja bakalara i zagrijano mlijeko. Ukrasite peršinom i dodatno začinite prema želji. 

Savjet:  

Na pakiranju zamrznutog bakalara treba pisati latinski naziv Gadus morhua i samo je to pravi bakalar. Pollachius virens je njegov rođak crna kolja. Kupujte li bakalar u sušenom obliku, on bi trebao biti tvrd poput kosti.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

21:06
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6