Gledajte da ugljen nosi oznaku DIN certifikat. To označava da su zadovoljeni standardi kvalitete i niskog utjecaja na okoliš. Bolje je koristiti ugljen od neobrađenog drva iz lokalnog šumarstva
Za potpalu roštilja pazite na izbor ugljena - birajte 'zeleniji'
Prelazak na zeleno roštiljanje vrlo je jednostavan, ali podrazumijeva nekoliko ključnih promjena u pripremi, kupovini i načinu pečenja. Topliji dani idealni su za roštiljanje, a pritom treba paziti na okoliš. Osim što je bolje da nosite svoj pribor za jelo, umjesto onog za jednokratnu uporabu, pazite na izbor ugljena.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Gledajte da ugljen nosi oznaku DIN certifikat. To označava da su zadovoljeni standardi kvalitete i niskog utjecaja na okoliš. Bolje je koristiti ugljen od neobrađenog drva iz lokalnog šumarstva nego onaj iz tropskih šuma.
Također, ako često roštiljate razmislite da nabavite opremu za roštilj koja je štedljiva odnosno onu koja može koristiti obnovljivu energiju, poput solarne energije. Razmislite i o učinkovitim i izdržljivim plinskim ili električnim roštiljima. Pobrinite se da kupite kvalitetne i izdržljive roštilje dizajnirane da traju dugi niz godina.