Dok se baklava peče, iscijedite sok od naranče i naribajte koricu. Stavite to u lončić te dodajte šećer, vodu i med. Pustite da zavrije i ostavite da ključa deset minuta. Topli sirup prelijte preko vruće baklave
Za ljubitelje slatkog: Baklava s finim pistacijama i narančom
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva i namastite pleh. Pistacije i cimet stavite u sjeckalicu. Neka budu sitno sjeckane. Na dno pleha stavite dvije kore. Premažite ih rastopljenim maslacem. Dodajte dio nasjeckanih pistacija. Ponovite postupak sve dok ne potrošite sastojke. Na vrhu neka budu dvije kore koje isto treba premazati maslacem. Narežite baklavu prije pečenja. Pecite 45-50 minuta dok vrh ne dobije zlatno-smeđu boju. Dok se baklava peče, iscijedite sok od naranče i naribajte koricu. Stavite to u lončić te dodajte šećer, vodu i med. Pustite da zavrije i ostavite da ključa deset minuta. Maknite s vatre i stavite sa strane. Topli sirup prelijte preko vruće baklave.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
3 šalice pistacija - neslanih i oguljenih, žličica cimeta u prahu, pakiranje gotovih kora za baklavu, 240 g rastopljenog maslaca, 1 naranča - naribana korica i sok, 3/4 šalice šećera, 3/4 šalice vode, 1/3 šalice meda, žličica narančine vodice
Broj osoba: 5
Priprema: 70 minuta