Čovjek je zbilja altruist, loše savjete ne čuva sebično nego ih dijeli šakom i kapom.
NN
Nik_Nicolo
20.2.2019.
Odustani
Eee zivote kada englez daje instrukcije kuhanja
Dk
Deaktivirani korisnik
20.2.2019.
Odustani
E, Geschnitzel test,,već za znalce i gurmane.
Dk
Deaktivirani korisnik
20.2.2019.
Odustani
Batak i zabatak ogulite kožu, i prokuhati u lagano kipučoj vodi 6 minuta tek onda pohati.
Dk
Deaktivirani korisnik
20.2.2019.
Odustani
Dobar si, samo s krumpirom je druga priča. Krumpir u ljusci kuhan i onda oguliti je idealno za salatu, a ogoljen i narezan uz vrhnje i mlijeko odličan pire, još
ako baciš vodu napola kad je kuhan super je zdravije u manjoj količini i za dijabetikere, jer je škrob bačen u velikoj mjeri.
Prikaži još ↓
Ju
Juhic123
20.2.2019.
Odustani
Formula za konvertat kineticku energiju u termalnu energiju je 1/2mv^2=mcT
Prosjecna tezina ljudske sake iznosi oko 0.4kg,prosjecna brzina šamara iznosi 11m/s
, a prosjecna tezina pileta je 1kg,ima prosjecni kapacitet zagrijavanja 2730J/kg*c.
Pretpostavimo da pile treba postic temperaturu od 205°C da bi bilo kuhano,pile krece zaleđeno znaci 0°C.
1 prosjecni šamar generira povecanje temperature za 0.0089°C
Trebalo bi 23,034 prosjecnih šamara za skuhat pile.
Da bi ga skuhali u jednom šamaru trebalo bi postic brzinu od 1665.65 m/s
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .