Sastojci koji će vam trebati za ovaj recept su suhi slanutak, češnjak, crveni luk, svježi peršin, brašn, soda bikarbona, kim, mljeveni korijander, korica limuna, papar, sol i ulje za prženje
Za današnji ručak napravite fine i jednostavne - falafel kuglice
Količina ovih sastojaka je dovoljna za pet osoba, a priprema će trajati svega pola sata (ne računajući ostavljanje slanutka preko noći da nabubri).
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
250 g suhog slanutka, 3 češnja češnjaka, 1 veći crveni luk, 1 vezica svježeg lista peršina, 3 žlice brašna, 1 žličica sode bikarbone, 1 žličica kima, 1 žličica mljevenih sjemenki korijandera, 1 žličica korice limuna, papar, sol, ulje za prženje
Priprema:
Slanutak dobro operite, stavite u duboku zdjelu i potopite u hladnu vodu. Ostavite preko noći da slanutak nabubri (najbolje 12 sati). Sljedeći dan procijedite vodu, dobro operite i osušite slanutak. Osušeni slanutak stavite u blender i dodajte peršin, bijeli luk, nasjeckani crveni luk, brašno, sodu bikarbonu i koricu limuna.
Sve skupa blendajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu (otprilike nekoliko minuta). Uzmite mali komad smjese i oblikujte ga u kuglicu. Zagrijte ulje u što manjem loncu na srednje jakoj vatri. Stavite nekoliko kuglica u ulje (ne treba pretrpavati) i pržite od 3 do 4 minute, dok ne dobiju zlatnu boju. Poslužite uz umak, salatu ili omiljeni prilog.
EVO LIJEKA ZA DOSADU! POGLEDAJTE MARATON 'TKO MI BOLJE KUHA?':