Razrežite tijesto na pravokutnike. Na svaki u sredinu stavite žlicu nadjeva, prebacite krajeve preko nadjeva i posložite na ohlađeni lim za pečenje. Pecite 15 minuta
Za cijelu obitelj: Fine kiflice sa špinatom, sirom i sjemenkama
Sastojci:
- 300 g zamrznutog lisnatog tijesta
- 100 g špinata
- 2 češnja češnjaka
- 200 g ricotte
- jaje
- 2 žlice griza
- 80 g šampinjona
- jaje za premazivanje
- parmezan za posipavanje
- bučine koštice
- žlica maslaca
- sol
- papar
Priprema:
Lisnato tijesto ostavite neka se odmrzava na sobnoj temperaturi. Špinat očistite i blanširajte u kipućoj vodi 2 minute. Ocijedite i grubo nasjeckajte nožem. Šampinjone očistite, nasjeckajte i prepržite na zagrijanome maslacu. Izmrvljenu ricottu pomiješajte s protisnutim češnjakom, gljivama i sjeckanim špinatom.
Dodaje griz i jaje, začinite solju i paprom te sve dobro izmiješajte. Stavite tijesto na pobrašnjenu površinu i tanko razvaljajte. Zagrijte pećnicu na 220°C.
Razrežite tijesto na pravokutnike. Na svaki u sredinu stavite žlicu nadjeva, prebacite krajeve preko nadjeva i posložite na ohlađeni lim za pečenje. Premažite kiflicu umućenim žumanjkom, pospite parmezanom i bučinim sjemenkama pa pecite 15 minuta.