Za bolje zdravlje: Jednostavni trikovi za poboljšanje cirkulacije | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Za bolje zdravlje: Jednostavni trikovi za poboljšanje cirkulacije

Za bolje zdravlje: Jednostavni trikovi za poboljšanje cirkulacije

Najčešći simptomi loše cirkulacije su hladni dlanovi i stopala, ali i osjećaj obamrlosti i trnci u udovima. Mogu se pojaviti i grčevi, osjećaj umora, kao i nepravilni otkucaji srca

VIDEO

Dobra cirkulacija važna je za zdravlje jer krvotokom do organa putuju svi nama nužni nutrijenti, minerali i kisik. Zato loša cirkulacija, iako je možemo osjetiti samo na dlanovima kao hladnoću, ima utjecaj na čitavo tijelo. Dakle, loša cirkulacija može biti uzrok mnogih bolesti i zdravstvenih tegoba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Joško Bašić 00:29

Puno faktora izaziva poremećaj cirkulacije - previše sjedenja, pušenje, alkohol, pretilost, visoki tlak, sužene ili zakrčene krvne žile,    alergije... Donosimo načine kako poboljšati cirkulaciju:

Vježbanje

Vježbanje je najbolji način da potaknete vašu cirkulaciju, dovoljno je hodati barem sat vremena na dan. To je važna i zdrava navika, uvrstite taj ritual u svakodnevicu, bit će vam jednostavnije.

Masaža

Masaža pomaže pokrenuti i normalizirati krvotok, posebno ako su krvne žile sužene. Opuštajuća masaža proširit će krvne žile te će kroz njih protjecati više krvi.

Masirati se možete i kod kuće, uz pomoć bademovog ulja koje će dodatno omekšati kožu. Primjenjujte masažu nekoliko puta tjedno, dok ne vidite promjene u cirkulaciji.

Čarobni napitak: Maslinovo ulje i limun čudo su za čišćenje tijela
Čarobni napitak: Maslinovo ulje i limun čudo su za čišćenje tijela

Hidroterapija

Hidroterapija je još jedan jednostavan, a vrlo efektan način kako poboljšati cirkulaciju jer pomaže proširiti krvne žile te tako poboljšava protok krvi. Uživajte u vrućoj kupki, parnoj kupelji ili u sauni nekoliko puta tjedno, tijelo će vam biti zahvalno.

Hidratacija

Dovoljna količina vode pomaže održavanju volumena krvi i omogućava optimalan protok krvi. Pijte dovoljno vode - oko 8 čaša vode dnevno, a i više ako ste fizički aktivni.

Zdrava prehrana

Hrana bogata antioksidansima, vlaknima i zdravim mastima može poboljšati cirkulaciju. Omega-3 masne kiseline nalaze se u ribi poput lososa, skuše i sardina. Treba se podsjetiti i da bobičasto voće, agrumi, špinat i kelj sadrže antioksidanse.

Važno je upamtiti - zob, smeđa riža i kvinoja poboljšavaju zdravlje srca i cirkulaciju. Od začina stručnjaci predlažu češnjak, đumbir i kurkumu koji mogu poboljšati protok krvi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Slabe točke znakova Zodijaka: Blizanci ne brinu o sebi, Lav ne zna reći 'ne', Ribe su depresivne
NESAVRŠENOSTI PO ZODIJAKU

Slabe točke znakova Zodijaka: Blizanci ne brinu o sebi, Lav ne zna reći 'ne', Ribe su depresivne

Bikovi su vrlo jaki pojedinci, iako u skloni pretjeranoj zabrinutosti. Tijekom života znaju imati dosta problema sa grlom, vratom i štitnjačom. Blizanci su uvijek u pokretu i slabo brinu o zdravlju