U posudici pomiješajte cimet, šećer i kakao pa pospite po cijeloj površini osim po rubovima. Zarolajte poput orahnjače, omotajte poput babke ili preklopite sloj po sloj...
Za blagdane: Slatki kruh od krumpira s cimetom i kakaom
Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a na pripremu ćete potrošiti oko 80 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
U posudite pomiješajte brašno, suhi kvasac, ohlađeni i sitno naribani krumpir, šećer i vanilin šećer pa dodajte umućeni žumanjak. Prelijte toplim mlijekom i uljem pa umijesite glatko tijesto. Pokrijte krpom i pustite da se diže sat vremena na toplom. Razvaljajte tijesto pa gornju stranu premažite s rastopljenim i ohlađenim maslacem. U posudici pomiješajte cimet, šećer i kakao pa pospite po cijeloj površini osim po rubovima. Zarolajte poput orahnjače, omotajte poput babke ili preklopite sloj po sloj. Premjestite u namašćeni kalup za kruh, pokrijte krpom i pustite da odstoji još 20-ak minuta. Prije pečenja premažite smjesom žumanjka i mlijeka pa pecite otprilike pola sata u pećnici na 180 stupnjeva.
Sastojci:
500 g brašna, 1 kuhani krumpir srednje veličine, 7 g suhog kvasca, 100 šećera, 1 vanilin šećer, 1 žumanjak, 200 ml mlijeka, 100 ml ulja
Za nadjev vam trebaju cimet, kakao, šećer i žlica maslaca, a za premaz još jedan žumanjak i malo mlijeka