Jelo prema receptu Chefa Branka Ognjenovića imat ćete priliku okusiti na jednoj od urbanih vrtnih zabava u sklopu projekta Urbani vrtovi koji uključuje oko 3000 obitelji na 20-ak lokacija
Vrtna zabava uz pivski umak Chefa Branka Ognjenovića
Maštovito jelo okosnica je svake vrtne zabave. Donosimo recept za svinjski file s umakom od pive i senfa Chefa Branka Ognjenovića, osnivača humanitarne udruge Renato – Kuhari bez granica. Piva kao jedan od ključnih sastojaka jela svakako će maziti vaša nepca, a jelo ćete imati priliku okusiti na jednoj od urbanih vrtnih zabava u sklopu projekta Urbani vrtovi. Radi se o projektu koji omogućuje besplatni uzgoj vlastite hrane na gradskom zemljištu. Ovu zelenu inicijativu treću godinu zaredom provode Grad Zagreb, 24sata i Radio Kaj, uz partnere projekta. Projekt Urbani vrtovi uključuje oko 3000 obitelji na 20-ak lokacija širom Hrvatske, kojima su se ove godine, uz Zagreb, Osijek i Veliku Goricu, pridružuju Čakovec, Karlovac i Split.
Svinjski file s umakom od pive i senfa
Sastojci za 4 osobe:
Svinjski file 600 g
Tikvice 400 g
Maslinovo ulje 50 ml
Sol po potrebi
Papar po potrebi
2 žlice kukuruznog škroba (gustin)
2 žlice šećera
1 žlica suhe gorušice
1/2 žličice soli
1 boca piva
1 žlica octa
Priprema:
Svinjski file očistiti, narezati na medaljone. Tikvice oprati i narezati na ploške, staviti ih zajedno s medaljonima na vrući gril, peći s obje strane, začiniti sa soli i paprom po želji.
Kombinirajte kukuruzno brašno, šećer, suhi senf i sol u tavi. Umiješajte pivu i ocat. Kuhajte uz stalno miješanje, dok se ne zgusne. Umak od pive poslužiti s medaljonima i tikvicama s grilla te salatom po izboru.
Gradski vrt Mandlova dobio svoju sportsku zonu
Sočna piletina i kotlet s grilla za prste polizati za ljetni ručak
Velika Gorica zelenija za još jedan prekrasan gradski vrt