Novozelandski chef Andy Hearnden podijelio je u videu iznenađujući način kako lako možete napraviti kremasti krumpir pire bez grudica. Vrlo je jednostavno
Evo kako napraviti svilenkasto glatki pire krumpir svaki put
- Ovako svaki put napravim svilenkasto glatki pire - započeo je kuhar pod nadimkom Andy Cook u svom videu na TikToku.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Njegov prvi savjet je 'nemojte guliti krumpir', umjesto toga prođite nožem po sredini krumpira. Zarezane krumpire zatim treba staviti u hladnu vodu – ne vruću – i dodati sol prije stavljanja na vatru.
- Kad krumpir omekša, ocijedite ga i ostavite da se kuha na pari nekoliko minuta - dodao je.
Kuhar je demonstrirao kako se treba oguliti krumpir, prelazeći na sljedeći korak.
- Upotrijebite mouli gnječilicu umjesto obične ručne gnječilice - savjetovao je kuhar. I dodao: 'To će pire učiniti konzistentnijim'.
Podijelivši svoj treći savjet – premda je neobavezan - kuhar je preporučio korištenje sita za 'protiskivanje krumpira'.
Objasnio je kako ćete na taj način osigurati da 'nema šanse za bilo kakve grudice', ali kod kuće se obično preskoči ovaj korak.
- Obavezno umiješajte maslac i mlijeko, i to vruće - rekao je kuhar Andy Cook. I dodao: 'Ako su hladni, samo stisnu krumpir'.
Dodavši još soli i začina kremastom pireu, poslužio je na tanjure svoj izuzetno svilenkasto glatki pire.