Cikorija se može skuhati kako bi se napravila alternativa kavi bez kofeina. Također se može miješati i kuhati s kavom kako bi se kava zgusnula, a istovremeno smanjila gorčina i količina kofeina
ŽIVITE ZDRAVIJE
PLUS+
Volite piti kavu, a želite smanjiti unos kofeina? Ovo je rješenje!
Cikorija se prži, melje i dodaje u kavu. Korištenje cikorije uveli su Francuzi kao način rješavanja nestašice kave, a čije porijeklo je iz New Orleansa. Podrijetlom iz Afrike, Azije i Europe cikorija je biljka čiji korijen ne sadrži kofein, koji se prži i melje te je popularna zamjena za kavu. ili dodatak kavi. Tamnog, blago slatkastog i bogatog okusa sličnog prženoj kavi bez kofeina, odlična je opcija za one koji su osjetljivi na kofein.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku