Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Veliča povratak starinskom životu i tradiciji, no mnogi misle da je to samo predstava

Veliča povratak starinskom životu i tradiciji, no mnogi misle da je to samo predstava

Većina sadržaja uključuje Hannine kućanske poslove, kuhanje od nule, brigu o mnogobrojnim životinjama na farmi te odgajanje djece da žive od plodova zemlje. No, čini se da priča nije tako idilična

VIDEO

Amerikanka Hannah Neeleman, neslužbena predvodnica TikTok trenda 'trad wife' koji veliča povratak tradicionalnim ulogama majke, domaćice i domaćina, našla se u središtu pozornosti nakon što je u članku Timesa prikazana kao 'žrtva' vlastitog života. Naime, čini se da je istina drugačija te se uvelike razlikuje od njezina imidža koji pomno gradi.

Naime, Neeleman već godinama stvara sadržaj pod svojim popularnim profilima 'Ballerina Farm', koji imaju 7,5 milijuna pratitelja na TikToku, 9,1 milijun na Instagramu i 1,6 milijuna na YouTubeu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Veganska influencerica iz Rusije (39) umrla od gladi, nije pila ni vodu: 'Izgledala je zastrašujuće' 00:52

Hannah, suprug Daniel i njihovih osmero djece žive na velikoj farmi u Utahu. Većina sadržaja prikazuje Hannine kućanske poslove, kuhanje, brigu o mnogobrojnim životinjama na farmi te odgajanje djece u duhu prirode.

@ballerinafarm

Every year we have a booth at our local rodeo. This year we decided to serve homemade ice cream inside a freshly picked cantaloupe. It was a hit. We’re all exhausted, but so much fun! 5 nights of rodeo in the books! ✨🇺🇸

♬ original sound - Ballerina Farm

Neeleman je među onima koje veličaju povratak starinskom načinu života i tradicionalnim rodnim vrijednostima, no Times sugerira da je bila prevarena u brak, trudnoću i odustajanje od svojih snova o karijeri gradske plesačice od strane svog imućnog supruga, čiji je otac osnivač aviokompanije JetBlue, piše Forbes.

Članak je izazvao buru na internetu među njezinim obožavateljima, koji su izrazili različita mišljenja, uključujući da je neodgovorno promovirati takav način života jer Neelemanovi nemaju 'ravnopravan brak' te da je istina iza profila zapravo potpuno drugačija.

TikTok komentatorica Caro Claire Burke rekla je u sada već viralnom videu (1,6 milijuna pregleda) da je članak "daleko najbolji profil koji smo vidjeli na bilo koju temu vezanu uz trad wives."

Influencerica razljutila internet: Vodim troje od četvero djece na more, ne stanu mi svi u auto!
Influencerica razljutila internet: Vodim  troje od četvero djece na more, ne stanu mi svi u auto!

- Hannah Neeleman, poznata svojim devet milijuna pratitelja kao Ballerina Farm, muze krave, rađa bez anestezije i doji na izborima ljepote - napisala je novinarka Timesa Megan Agnew.

- Je li ovo novi osnažujući model ženstvenosti - ili udarac za feminizam? - pita se Agnew, koja je osobno posjetila obitelj te dobila potpuno drugačiji dojam. Naime, navodi da je bilo teško razgovarati s Neeleman bez prekida njezinog supruga ili djece, te da je često tražila pomoć od supruga pri odgovaranju na pitanja.

Međutim, u privatnim trenucima, navodno je izjavila da je njezin životni san bio biti plesačica u New Yorku, ali se umjesto toga udala nakon samo nekoliko mjeseci veze. Iako je željela čekati, ubrzo je zatrudnjela.

Neeleman, koja je većinu svoje djece rodila kod kuće na prirodan način, također je govorila o jednom porodu u bolnici, koji se dogodio bez prisustva njezinog supruga. Za taj porod primila je epiduralnu anesteziju, koju je nazvala 'prilično sjajnom'.

Članak je također otkrio da Neelemanovi nemaju pomoć u čuvanju djece jer Daniel Neeleman 'nije želio dadilje u kući'. On je također rekao da njegova supruga ponekad postane 'tako iscrpljena da ne može ustati iz kreveta tjedan dana'.

Nakon objavljivanja članka u Timesu, komentari na TikTok profilu Ballerina Farm izražavali su suosjećanje s Neeleman i sugerirali da je prisiljena promovirati tradicionalan način života unatoč tome što se on ne slaže s njezinim osobnim željama.

Na TikToku postoji gotovo 100 milijuna objava pod 'tradwife', a trend promiče ideju nuklearne obitelji s tradicionalnim rodnim ulogama, često povezanim s kreatorima koji su kršćani, a posebno mormoni.

Najveći tradwife profili uključuju Ballerina Farm, Naru Smith (poznatu po tome što izrađuje sve od kreme za sunčanje do žvakaće gume od nule) i Estee Williams, koja objavljuje videe o ženskoj 'biblijskoj pokornosti' muškarcima. Pristaše kažu da žene imaju pravo izabrati svoju ulogu u domu i obitelji, čak i ako to znači veličanje tradicionalnih (i podređenih) uloga. Također tvrde da, stvaranjem profila i privlačenjem sponzora te milijuna pregleda, influencerice zapravo ruše tradicionalne uloge i pokreću uspješne poslove.

VIDEO Influencerica se snimala u wc-u aviona za TikTok. Stvorio se red, žene bjesnile: Sramotno!
VIDEO Influencerica se snimala u wc-u aviona za TikTok. Stvorio se red, žene bjesnile: Sramotno!

Računajući preglede, duljinu videa, algoritam i TikTok Creator Fund, neki su spekulirali da zvijezde poput Nare Smith i Hannah Neeleman zarađuju stotine tisuća dolara mjesečno putem svog izuzetno popularnog sadržaja, ne uključujući sponzorirane objave. Što je, naravno, daleko od skromne žene koja se skriva iza obitelji, djece i supruga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Kako rade trgovine u nedjelju
DETALJAN POPIS

Kako rade trgovine u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču

Evo kako prepoznati da je tijelo puno toksina te kako ga očistiti
OBRATITE PAŽNJU

Evo kako prepoznati da je tijelo puno toksina te kako ga očistiti

Ako nenormalno burno reagirate na, recimo, miris parfema ili dim cigarete, moguće je da se tijelo muči s otrovima. Ljudi koji imaju višak toksina u tijelu jače osjećaju mirise jer su im osjeti izoštreniji