Ove burgere možete pripremiti i na roštilju ili samo u pećnici bez prženja u ulju - u tom slučaju ih prije pečenja uvaljajte u mrvice, stavite u protvanj na masni papir i pecite
Vege burger za prste polizati - mnogima je ukusniji od mesa
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 10 recepata za kolače iz 1952. - pite, palačinke, torte, keksi...
Začine u ove burgere možete dodati po želji, ovisno jedu li ih odrasli koji vole pikantno ili djeca - muškatni oraščić, peršin, slatku crvenu papriku, ljute papričice, češnjak, origano, vlasac... Možete u njih umiješati i preprženi luk, to će im dati posebnu aromu.
Sastojci za otprilike 15 komada:
- 250 ml meko kuhane riže (bijele ili smeđe), posoljene tijekom kuhanja
- 250 ml meko kuhane smeđe leće (ili slanutka), posoljene tijekom kuhanja
- 2 naribane mrkve, na veći ribež
- 300 g krušnih mrvica
- 100 g mljevenog kikirikija
- 1 žlica bučinog ili sezamovog ulja
- 2 žličice soli
- malo papra
- ulje za prženje
Postupak:
Sve sastojke dobro pomiješajte pa radite oblike hamburgera. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a na protvan stavite masni papir. Poslažite burgere i pecite ih dok ne porumene. Potom ih izvadite i pržite kratko na vrućem ulju dok ne dobiju hrskavu koricu. Stavljate u peciva za hamburger i dodajte umake po želji, salatu, povrće... Ukoliko ne jedete sir, a želite ih napraviti na foru cheeseburgera, ubacite štite tofua, prenosi Atma.
Savjet: Ove burgere možete pripremiti i na roštilju. Ili, samo u pećnici bez prženja u ulju - u tom slučaju ih prije pečenja uvaljajte u mrvice, stavite u protvan na masni papir i pecite. U sredini pečenja i okrenite kako bi dobili lijepu boju s obje strane. Na kraju ih izvadite i s obje stane premažite uljem.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Tijesto za pizzu bez kvasca: Ispast će fantastično svaki put!
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:
Pokretanje videa...