Naučite kako pripremiti sarmu u drugačijem ruhu - od leće, heljde, tofua i sejtana. Odlična je za ljude koji ne jedu meso, ali i za 'mesojede' kad se požele odmoriti od blagdanskih pečenki
RECEPT
Veganska sarma koja okusom ne zaostaje za onom klasičnom
Sastojci:
- veća glavica zelja, kiselog
- 400 grama crvene leće
- 400 grama heljde
- glavica luka, sitno narezanog
- 5 režnja češnjaka, sitno rezanog
- malo ulja
- sol, papar
- žlica dimljene paprike, kurkume, timijana
- 3 žlice mljevene paprike
- 100 grama dimljenog tofua
- 100 grama dimljenog sejtana
Priprema:
Luk i češnjak propirjate na ulju, dodajte heljdu i leću, začine, sol, papar pa kuhajte sve skupa 15-ak minuta. Zatim dodajte naribani sejtan i tofu. Smjesu kuhajte sat vremena te povremeno promiješajte. Nakon što je smjesa gotova pustite je da se ohladi.
Odvojite listove zelja i operite ih ako su prekiseli, odrežite im tvrde dijelove i punite prethodno kuhanom smjesom. Sarme slažite u lonac, jednu do druge, zalijte ih s vodom prije kuhanja te kuhajte sat vremena.
Po želji dodajte koncentrat rajčice. Sarmu poslužite s pire krumpirom ili palentom.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku