Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Večera za Badnjak miriše na ribu i morske plodove

Večera za Badnjak miriše na ribu i morske plodove
1

Na Badnju večer uživajte u blagovanju zdrave i sočne večere poput morske ili riječne ribe te morskih delicija poput brudeta, rižota i složenaca

Riba i morski plodovi nezaobilazan su dio božićnog blagovanja duž hrvatske obale. Za posnu badnju večeru tradicionalno se poslužuje baklar, koji se priprema “na bijelo”, kao namaz ili na lešo. Priprema li se kao namaz, u još topli, očišćeni bakalar umiješa se maslinovo ulje te se začini češnjakom, peršinom, solju i paprom. Također, poslužuje se bakalar s povrćem, na crveno ili složenac od bakalara. Dio blagdanske tradicije širom naše obale su i različite delicije od riba i školjaka poput brudeta i rižota. Specijalitet koji će oduševiti samo istinske ljubitelje morske hrane je crni rižoto od sipe. Kontinentalci za božićni ručak tradicionalno pripremaju riječnu ribu. I to najčešće štuku ili šarana dobro začinjene i pečene u pećnici. Želite li riječnu ribu pripremiti malo drugačije, okus štuke ili šarana možete obogatiti punjenjem od češnjaka i peršina, povrća ili gljiva. Bez obzira na to pripremate li morsku ili riječnu ribu, uz nju poslužite kuhani krumpir, a uz riblje brudete savršeno paše palenta.

VINSKI OCAT ČUVA RIBU
Ribu koju stavljate u brudet prije popecite na maslinovu ulju. Kako se riba ne bi raspadala, tijekom kuhanja dodajte malo vinskog octa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Veliki tjedni horoskop: Ovan će se sve više zaljubljivati, Ribe se moraju čuvati viroza i infekcija
od 17. do 23. studenoga

Veliki tjedni horoskop: Ovan će se sve više zaljubljivati, Ribe se moraju čuvati viroza i infekcija

Od 22. studenoga Lavove očekuje bolje razumijevanje s partnerom. Raspravljat ćete o nekim starim problemima, ali do svađa neće dolaziti. Samcima će za oko zapeti komunikativna osoba