Aromatičan, jednostavan umak sa špinatom i rajčicama uz dodatak meda i mozzarelle, daje ovom jelu fantastičan okus. Za dodatnu aromu, koristite rajčicu sa začinskim biljem
Večera za 30 minuta: Zapečeni njoki sa špinatom i mozzarellom
Za pripremu i pečenje trebat ćete izdvojiti 30 minuta, a navedena količina je dostatna za četiri porcije.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
žlica maslinova ulja, 3 češnja češnjaka - oljuštena i zdrobljena, veliki luk oljušten i sitno nasjeckan, 700 g pasirane rajčice, žličica meda, 80 g baby špinata, sol i svježe mljeveni crni papar, 800 g svježih njoka, 300 g mozzarelle, 25 g svježeg bosiljka po želji, svježe naribani parmezan za posluživanje po želji
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje (koristite tavu koja može ići i u pećnicu). Dodajte češnjak i luk, pirjajte ih pet minuta dok ne omekšaju. Dodajte rajčicu, med, špinat, sol i papar te njoke. Također, ako ga koristite, dodajte svježi bosiljak. Pirjajte oko pet minuta dok se sastojci ne sjedine, a špinat ne počne venuti. Zatim dodajte mozzarellu narezanu na komadiće. Pripremljeno jelo stavite u pećnicu na otprilike 15 minuta, dok mozzarella ne poprimi zlatnosmeđu boju.