Priprema ove neobične večere je pomalo zahtjevna, ali posve specifičan okus i izgled će trud učiniti trud isplativim. Domaći njoki s ciklom i vinski umak daju jelu jako specifičan okus
Krumpir i ciklu ogulite i stavite kuhati u posoljenu vodu.
Skuhani krumpir i ciklu ispasirajte te dodajte jaje i brašno.
Zamijesite tijesto i radite valjčiće, koje režite na male komadiće.
Stavite kuhati vodu, posolite ju i kad zakuha ubacite njoke.
Kad se počnu dizati na površinu, gotovi su. Vadite ih šupljikavom žlicom.
Luk nasjeckajte i dinstajte te dodajte sitno sjeckani ružmarin i češnjak.
Kad češnjak pusti svoju aromu dodajte koncentrat rajčice i vino te sve dobro izmiješajte. Smanjite vatru i ostavite da se lagano kuha desetak minuta.
Upalite pećnicu na 200 °C. U umak dodajte gotove njoke te sve dobro promiješajte.
U vatrostalnu zdjelu stavite malo ulja i dodajte njoke i umak. Stavite u pećnicu na 15-ak minuta.
Prilikom posuživanja pospite parmezanom po ukusu.
Ovo jelo poslužite uz čašu dobrog vina.
POGLEDAJTE KAKO JE STUDENTICA PRVI PUT NAPRAVILA MAKARUNE:
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Odaberi temu koju želiš pratitiPrimaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku