Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Večera bez mesa: Njoki od cikle u aromatičnom vinskom umaku

Večera bez mesa: Njoki od cikle u aromatičnom vinskom umaku

Priprema ove neobične večere je pomalo zahtjevna, ali posve specifičan okus i izgled će trud učiniti trud isplativim. Domaći njoki s ciklom i vinski umak daju jelu jako specifičan okus

Sastojci

Za njoke:

  • 250 g krumpira
  • 1 manja cikla
  • 100 g oštrog brašna
  • Sol
  • 1 jaje

Umak:

  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 grančica ružmarina
  • 150 ml koncentrata rajčice
  • 0,5 dcl crnog vina
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 100 gr parmezana

Priprema:

  • Krumpir i ciklu ogulite i stavite kuhati u posoljenu vodu.
  • Skuhani krumpir i ciklu ispasirajte te dodajte jaje i brašno.
  • Zamijesite tijesto i radite valjčiće, koje režite na male komadiće.
  • Stavite kuhati vodu, posolite ju i kad zakuha ubacite njoke.
  • Kad se počnu dizati na površinu, gotovi su. Vadite ih šupljikavom žlicom.
  • Luk nasjeckajte i dinstajte te dodajte sitno sjeckani ružmarin i češnjak.
  • Kad češnjak pusti svoju aromu dodajte koncentrat rajčice i vino te sve dobro izmiješajte. Smanjite vatru i ostavite da se lagano kuha desetak minuta. 
  • Upalite pećnicu na 200 °C. U umak dodajte gotove njoke te sve dobro promiješajte.
  • U vatrostalnu zdjelu stavite malo ulja i dodajte njoke i umak. Stavite u pećnicu na 15-ak minuta.
  • Prilikom posuživanja pospite parmezanom po ukusu.
  • Ovo jelo poslužite uz čašu dobrog vina.

POGLEDAJTE KAKO JE STUDENTICA PRVI PUT NAPRAVILA MAKARUNE:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Ana iz Duge Rese: Imala sam 107 kg pa skinula 44, evo kako
ŽIVOTNI ZAOKRET

Ana iz Duge Rese: Imala sam 107 kg pa skinula 44, evo kako

Ana Marčec iz Duge Rese, prije 15-ak godina borila se s viškom kg i nekoliko dijagnoza, potražila je pomoć u nutricionizmu i alternativnoj medicini, a danas joj je to i posao