Priprema ove neobične večere je pomalo zahtjevna, ali posve specifičan okus i izgled će trud učiniti trud isplativim. Domaći njoki s ciklom i vinski umak daju jelu jako specifičan okus
NEŠTO NOVO I DRUGAČIJE
Večera bez mesa: Njoki od cikle u aromatičnom vinskom umaku
Sastojci
Za njoke:
- 250 g krumpira
- 1 manja cikla
- 100 g oštrog brašna
- Sol
- 1 jaje
Umak:
- 1 glavica ljubičastog luka
- 1 češanj češnjaka
- 1 grančica ružmarina
- 150 ml koncentrata rajčice
- 0,5 dcl crnog vina
- 1 žlica maslinova ulja
- 100 gr parmezana
Priprema:
- Krumpir i ciklu ogulite i stavite kuhati u posoljenu vodu.
- Skuhani krumpir i ciklu ispasirajte te dodajte jaje i brašno.
- Zamijesite tijesto i radite valjčiće, koje režite na male komadiće.
- Stavite kuhati vodu, posolite ju i kad zakuha ubacite njoke.
- Kad se počnu dizati na površinu, gotovi su. Vadite ih šupljikavom žlicom.
- Luk nasjeckajte i dinstajte te dodajte sitno sjeckani ružmarin i češnjak.
- Kad češnjak pusti svoju aromu dodajte koncentrat rajčice i vino te sve dobro izmiješajte. Smanjite vatru i ostavite da se lagano kuha desetak minuta.
- Upalite pećnicu na 200 °C. U umak dodajte gotove njoke te sve dobro promiješajte.
- U vatrostalnu zdjelu stavite malo ulja i dodajte njoke i umak. Stavite u pećnicu na 15-ak minuta.
- Prilikom posuživanja pospite parmezanom po ukusu.
- Ovo jelo poslužite uz čašu dobrog vina.
POGLEDAJTE KAKO JE STUDENTICA PRVI PUT NAPRAVILA MAKARUNE:
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku