Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Već nekoliko godina pere kosu samo s jabučnim octom: 'Kosa mi je puno sjajnija i zdravija'

Već nekoliko godina pere kosu samo s jabučnim octom: 'Kosa mi je puno sjajnija i zdravija'

Kelsi je otkrila da joj je mješavina jabučnog octa i vode stvarno puno pomogla i s nakupljanjem šamponom na tjemenu. Također, tvrdi da otkad koristi ovu metodu pere kosu samo jednom tjedno

VIDEO

Kelsi Giroux (27) iz Kanade je priznala da kosu pere samo u jabučnom octu jer je jeftiniji od šampona – a kosu čini "zdravijom". Započela je s ovim neobičnim režimom ljepote prije nekoliko godina nakon što je primijetila da joj se obični šampon i regenerator nakupljaju na tjemenu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ne pere kosu VIDEO

Odlučila je potražiti alternativne načine pranja kose i naišla je na mješavinu jabučnog octa i sode bikarbone, koja joj u početku nije odgovarala jer se soda bikarbona teško ispirala.

Pet razloga zbog kojih nikada ne biste trebali otići u krevet s mokrom kosom - osušite ju
Pet razloga zbog kojih nikada ne biste trebali otići u krevet s mokrom kosom  - osušite ju

Na kraju, Kelsi je otkrila mješavinu pola octa i pola vode te tvrdi da joj je ona stvarno pomogla s peruti i šamponom koji joj se nakupljao na tjemenu.

Od tada pere kosu jednom tjedno i to samo s ovom otopinom – a zahvaljujući njoj njezina kosa izgleda sjajno zadnje tri godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kelsi Giroux (@kelsigiroux)

Kelsi je inače kreatorica online sadržaja na društvenim mrežama, a tvrdi da sada ima super gustu kosu jer je shvatila da joj normalni šampon i regenerator ne djeluju.

- Razmišljala sam što bih mogla učiniti jer sam već prala kosu jednom tjedno, što je puno rjeđe od norme. Prvo sam probala jabučni ocat i sodu bikarbonu, ali sodu nikako nisam mogla isprati - kaže. Onda je odlučila probati jabučni ocat i vodu i to joj je počelo stvarno pomagati, a ujedno je otkrila da ne mora tako često prati kosu.

Obojite sijedu kosu bez odlaska frizeru: Upute kako to napraviti
Obojite sijedu kosu bez odlaska frizeru: Upute kako to napraviti

- Napravite mješavinu od jedne šalice octa i jedne šalice vode, i onda to izlijte na kosu, protrljajte tjeme i zatim isperite. Neće vam ostaviti nikakav miris - dodaje.

Također, ovakav način pranja kose ne uklanja prirodna ulja.

@kelsigiroux I havent washed my hair in years! Here is what I do instead! 🌎#noshampoo #healthyhair #sustainability ♬ original sound - Kelsi

- Kosa mi je sada stvarno zdrava, a proizvodnja ulja je normalnija. Još jedna pogodnost je ta što je ocat mnogo jeftiniji od klasičnog šampona - priča.

Kelsi na TikToku također objavljuje i videozapise recepata za zelenu i vegansku prehranu jer pokušava jesti što prirodnije i želi to i drugima prenijeti.

Muku mučite s puštanjem kose? Ovi trikovi će spriječiti pucanje na vrhovima i postat će bujnija
Muku mučite s puštanjem kose? Ovi trikovi će spriječiti pucanje na vrhovima i postat će bujnija

- Pokušavam živjeti što prirodnije. Zbog toga sam sretna i puno se bolje osjećam. Također, radi ove metode više nemam peruti - kaže.

Kelsi je na TikToku podijelila i video svoje rutine pranja kose, koji je prikupio više od 1,5 milijuna pregleda, piše Daily Star.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

'Milijarder je platio tisuće eura da me pretvori u svoju ženu iz snova, a onda je - nestao'
PROMIJENILA TIJELO

'Milijarder je platio tisuće eura da me pretvori u svoju ženu iz snova, a onda je - nestao'

Upoznala je gospodina X četiri godine ranije, nakon što joj je poslao e-mail u kojem je rekao da je želi rezervirati na sat vremena. Iako više nisu u kontaktu, jako mu je zahvalna