Jednostavan biskvit s mrkvom, đumbirom, grožđicama i orasima postat će sočan kad ga prelijete s glazurom od kremastog sira. Taj zdravi kolač možete čuvati u hladnjaku i nekoliko dana
Uživajte u slatkom i zdravom zalogaju: Biskvit s mrkvom i đumbirom te glazurom od sira
Čak i ako niste veliki ljubitelj mrkve, vrijedi isprobati recept za ovaj kolač, jer taj zdravi korijen daje mu nevjerojatan okus i slatkoću. Uz malo truda, dobit ćete zdravi i slatki zalogaj koji će vas oduševiti, donosi Atma.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci
Za biskvit
- 4 šalice naribane mrkve
- 2 šalice cjelovitog pšeničnog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- ½ žličice soli
- 1 žličica cimeta
- ¼ žličica đumbira u prahu
- 1 ½ šalice smeđeg šećera (ili neki drugi zaslađivač)
- ¾ šalice grožđica
- ½ šalica sjeckanih oraha
- 1 šalice nezaslađenog bio soka od jabuke
- 1 šalica biljnog ulja (vrsta po želji)
Za glazuru:
- ⅓ šalice bio maslaca
- ⅓ šalice bio kremastog sira
- 2 ⅓ šalice šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180º C. U velikoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke. Dodajte sok od jabuke, ulje, mrkvu i grožđice, i miksajte dok se sve dobro ne poveže. Ulijte u dobro podmazan lim za pečenje, pa pecite 40 do 45 minuta ili dok čačkalica koju ste uboli u sredinu kolača ne izađe čista.
Ostavite kolač da se hladi u limu za pečenje desetak minuta, pa ga lagano prebacite na stalak. Ostavite da se potpuno ohladi prije nego ga prelijete glazurom.
Za glazuru miksajte na srednjoj brzini maslac i sir. Potom dodajte šećer i nastaviti miksati dok smjesa ne bude glatka i kremasta. Dodajte vaniliju i ponovno promiješajte. Prelijte preko biskvita i stavite ga na hlađenje u hladnjak.