Za juhu od lososa će vam trebati 500 g lososa, krumpir, vrhnje za kuhanje, kopar, maslinovo ulje, lovor i začini. Količina će biti dovoljna za pet do šest ljudi
Uživajte u finskoj juhi od lososa
Ovaj recept za finsku juhu od lososa nahranit će pet do šest ljudi, a za nju će vam trebati oko 45 minuta pripreme.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci: 500 g fileta lososa, odmrznutih, 1,5 ribljeg temeljca ili vode, 1 kg krumpira, 300 g vrhnja za kuhanje, 2 glavice, 4 žlice sjeckanog svježeg kopra, 2 žlice maslinovog ulja, list lovora, sol i papar.
Priprema: Filete lososa očistite od kože i narežite na komade veličine zalogaja. Luk očistite i sitno nasjeckajte, a krumpir ogulite i narežite na kockice. U loncu na maslinovom ulju na umjerenoj vatri pirjajte luk dok ne omekša, oko 5 minuta. Potom dodajte krumpir, lovorov list i temeljac ili vodu. Pojačajte plamen kako bi tekućina što prije zakipjela.
Zatim smanjite temperaturu kako bi se krumpir lagano kuhao. Začinite soli i paprom prema ukusu. Nakon 15 minuta, u juhu dodajte vrhnje za kuhanje i kopar, dobro promiješajte, pa sastojcima pridružite i komadiće lososa. Kuhajte dok se losos do kraja termički ne obradi - oko 5 minuta, ali juhu više nemojte miješati.