Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Uživajte u finim domaćim paštetama i namazima

Uživajte u finim domaćim paštetama i namazima
1

Mesne i paštete treba usitnjavati u sjeckalici, a onu od tunjevine samo vilicom. Ukusne paštete možete pripremiti i od raznolikog povrća i mahunarki

Pašteta od tunjevine jedna je od najjednostavnijih za pripremu. No ne treba je usitnjavati u električnoj sjeckalici jer tako gubi strukturu i postaje prerijetka. Tunjevinu je dovoljno usitniti vilicom, a bogatiju aromu možete dobiti dodavanjem kapara ili maslina. Sjeckalica je ipak vrlo korisna u pripremanju pašteta od pečenog mesa.
Čak i od ostataka pečenja možete pripremiti odlične domaće paštete. Najukusnije su ako prije posluživanja nekoliko sati odleže u hladnjaku kako bi se sastojci povezali, a aroma ujednačila. Od povrća također možete pripremiti namaze slične paštetama. Najčešće ih rade od mahunarki. Namaz od pasiranoga graha ukusan je začinjen lukom i senfom. Možete iskušati i kombinacije s lećom i slanutkom, koje su ukusne začinjene slatkom crvenom paprikom.

PAŠTETA OD ČVARAKA
Pola glavice luka propržite na malo ulja da omekša. U sjeckalici sameljite 200 g čvaraka, 2 tvrdo kuhana jajeta, 10 dag češnjaka i  luk. Po ukusu začinite solju i paprom, a možete dodati i malo svježeg peršina.

RIBLJA DELICIJA
Srdele ispržite na ulju, pospite solju i češnjakom pa usitnite u sjeckalici. Dodajte vrhnje, narezane kapare,  papar, peršin, sok i koricu limuna pa sve dobro izmiješajte. Poslužite s bijelim kruhom.

PAŠTETA OD TUNJEVINE
Tunu iz dvije limenke ocijedite i usitnite vilicom. Dodajte 2 žlice majoneze, 2 žličice senfa, 3 žlice vrhnja, 7-8 kapi limunova soka, malo soli, malo crvene paprike i malo nasjeckanog peršina. Dobro izmiješajte vilicom. Ukrasite zelenom salatom i kuhanim jajima.

PILEĆA PAŠTETA
Pečenu piletinu (oko pola kilograma) narežite na kockice i usitnite u sjeckalici. Dodajte 100 g maslaca, 2 češnja češnjaka, sok pola limuna, žličicu curryja, malo đumbira i čilija u prahu te nasjeckani peršin.

MESNA PAŠTETA
Nasjeckanu glavicu luka popržite na maslacu. Dodajte 300 g nasjeckanih pilećih jetrica i naglo ispržite. Zalijte s 2 žlice prošeka i lagano pirjajte 15 minuta. Usitnite električnom sjeckalicom. Dodajte još 50 g maslaca. Posolite, popaprite i poslužite ohlađeno.

FINI SLANUTAK
Na tavi bez ulja popržite dvije velike žlice sezama. Izmiksajte limenku slanutka s češnjem češnjaka, nekoliko žlica maslinova ulja i malo vrhnja ako želite rjeđi namaz. Umiješajte sezam, sol i papar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Evo kako rade dućani u nedjelju
DETALJAN POPIS

Evo kako rade dućani u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču
Veliki tjedni horoskop: Bik će briljirati na poslu, Djevica uživati, a Jarac se zaljubiti
OD 22. DO 28. PROSINCA

Veliki tjedni horoskop: Bik će briljirati na poslu, Djevica uživati, a Jarac se zaljubiti

Kod Jarca je moguća velika ljubav i zaljubljenost pa će mnogi ovih dana ući u novu vezu. A oni koji su već u vezi bit će privrženiji jedno drugom i razveseliti se darovima
Jeste li spremni za nedjeljni kviz? Ovaj je nemoguće težak
25 IZAZOVNIH PITANJA

Jeste li spremni za nedjeljni kviz? Ovaj je nemoguće težak

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...