Obavijesti

Lifestyle

Uz ribu pasala kontinentalna vina, a uz meso ona s mora

Uz ribu pasala kontinentalna vina, a uz meso ona s mora
1

Birali naslijepo. Na trećem sajmu Dalmacija Wine Expo u Makarskoj žiri je birao vina koja najbolje pristaju uz ponuđena jela. Vina su naslijepo ocjenjivali ugostite­lji, novinari i blogeri

Razigrao se splitski kuhar Braco Sa­njin na natjecanju Perfect Match u Ma­karskoj, na kojem su tražili vina koja najbolje pristaju uz pojedino jelo.

Uz Bracine sirove škampe na bračkoj skuti odabrali su škrlet 2011. Marka Miklaužića iz Mo­slavine, a graševina 2011. Kutjevčani­na Vlade Krauthakera najbolja je bila uz kremu od graha sa sotiranim capesan­tama. I uz treće jelo, zrna pšenice s di­mljenim kozicama, pedočima i hobotni­com, preporučili su kontinentalno vino. Bila je to graševina Goldberg 2011. iz Belja. 

Istarski crnjak, Terre Bianche Co­uvee Rouge 2009. Morena Degrassija, bio je najbolji par konjskom filetu, a uz pačja jetra u umaku od konjaka i na­ranče na mariniranim jabukama oda­brali su primoštenski babić Suha Punta Lea Gracina 2008. te syrah Bas de Bas 2009. Alena Bibića iz Plastova pokraj Skradina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.