Prilikom navlačenja najlonki treba obratiti pozornost na par sitnica. Preporučljivo je prije oblačenja namazati ruke i noge losionom, kako bi iste bile glatke i kako ne biste oštetili osjetljive niti
Uz ove trikove najlonke će dulje trajati i neće tako lako pucati
Već nakon prvog nošenja, dvije trećine žena uništi najlonke, prema istraživanjima. A da su žene i snalažljive, pokazuje i sposobnost krpanja istih ovisno o mjestu gdje su pukle, pa se snalaze s primjerice lakom za nokte ili pak, ako im spasa nema, završe u smeću.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Koliko je lako oštetiti najlonke, zna svaka žena. Najčešće se to događa zbog suhe kože na rukama, noktiju, nakita. Prije nego kupite jedne trebate znati veličinu koju odabrati, a možete istu provjeriti na kutiji koja nudi tablicu s veličinama. Ako izaberete premale, brzo će se oštetiti, a ako su pak prevelike neće izgledati onako savršeno, kako bi trebale.
Prilikom navlačenja najlonki treba obratiti pozornost na par sitnica. Preporučljivo je prije oblačenja namazati ruke i noge losionom, kako bi iste bile glatke i kako ne biste oštetili osjetljive niti. Također, pripazite pa prije oblačenja maknite sav nakit i sat, ako nosite, kako ne bi njima rasparali najlonke.
Kada ih krenete oblačiti, ne potežite naglo vaše najlonke, već navlačite polako kako ih ne bi oštetili. Ne zaboravite provjeriti je li unutrašnjost cipele koju namjeravate nositi glatka ili postoji nešto što bi najlonke moglo oštetiti. Ako malo puknu, posegnite za prozirnim lakom za nokte, kako se pukotina ne bi proširila.
Pomaže i zamrzavanje
Stilistica Denise Caldwell kaže kako zamrzavanje najlonki čuva boju, sprječava stvaranje kuglica na njima i odbija dlačice, koje se često znaju zalijepiti na njih. Ovaj trik pomaže i kod mrežastih čarapa.
Za veću otpornost, namočite ih, stavite u zamrzivač, i to prije prvog nošenja, i ostavite ih tamo preko noći. Navodno, temperature ispod nule jačaju tkaninu. Hladnoća na molekule u nitima djeluje tako da nakon odleđivanja i vraćanja na sobnu temperaturu one postaju otpornije na oštećenja.