Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva i stavite lješnjake na 10 minuta. Ogulite s njih ljusku. Kad se ohlade, nasjeckajte ih. U posudi ugrijte temeljac da zavrije, dodajte listove lovora...
Ukusnim rižotom s lješnjacima i parmezanom oduševite goste
Namirnice u ovom receptu dovoljne su za šestero ljudi, a na pripremu ćete potrošiti oko 50 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva i stavite lješnjake na 10 minuta. Ogulite s njih ljusku. Kad se ohlade, nasjeckajte ih. U posudi ugrijte temeljac da zavrije, dodajte listove lovora. Tavu ugrijte i dodajte maslinovo ulje, maslac i luk te dinstajte 8-10 minuta. Dodajte i češnjak u prahu, a potom rižu. Neka se riža dobro obloži uljem i pržite minutu, uz miješanje. Dodajte vino. Pustite da se riža kuha dok ne ispari većina tekućine. Lagano dodajte temeljac i miješajte. Kuhajte dok riža ne postane kremasta,15-20 minuta. Maknite rižoto s vatre i dodajte preostali maslac. Dodajte parmezan, a potom i većinu lješnjaka te sol i papar. Poslužite rižoto vruć, posut lješnjakom, preliven s uljem lješnjaka i peršinom.
Sastojci:
250 ml lješnjaka, 7 šalica pilećeg temeljca, 2 lovorova lista, žlica maslinova ulja, 3 žlice maslaca, 1 luk, 0,5 žličice češnjaka u prahu, 1,5 šalica riže arborio, šalica bijelog vina, sol, papar, 0,5 šalica parmezana, 2 žlice ulja od lješnjaka, 2 žlice peršina