Najprije kratko dinstajte sjeckanu ljutiku na maslinovu ulju pa dodajte češnjak. Nakon minute dodajte i špinat te sol, papar i muškatni oraščić. Špinat će uvenuti za 2-3 minute. Skinite s vatre i ostavite da se hladi...
Ukusni cannelloni sa špinatom i ricottom idealni su za večeru
Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a sama priprema jela traje oko 80 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
Najprije kratko dinstajte sjeckanu ljutiku na maslinovu ulju pa dodajte češnjak. Nakon minute dodajte i špinat te sol, papar i muškatni oraščić. Špinat će uvenuti za 2-3 minute. Skinite s vatre i ostavite da se hladi pa špinat ocijedite. Zatim ugrijte umak od rajčice na malo preprženog češnjaka. Nakon toga u posudi pomiješajte ricottu i jaje. Začinite. Ocijeđeni špinat narežite na sitno. Sve pomiješajte te dodajte krušne mrvice. Kad je smjesa gotova, stavite je u vrećicu za zamrzavanje. Odrežite joj vrh i punite cannellone. Stavite trećinu umaka od rajčice na dno posude za pečenje. Slažite cannellone u posudu i prelijte ostatkom umaka od rajčice. Mozzarellu narežite i posložite preko. Pecite oko pola sata na 180°C.
Sastojci:
250 g ricotte, 300 g mladog špinata, 125 g mozzarelle, 1 ljutika, 3 češnja češnjaka, 1 jaje, 2 žlice krušnih mrvica, pola žličice muškatnog oraščića, sol, papar, 300 ml pasate od rajčice,