Popularna je postala otkad se pročulo za Dubai čokoladu kojom se puni. Verzija s tahini pastom je jednostavnija, a s mlijekom i maslacom kremasta poput Nutelle
Ukusna krema od pistacija radi se s dodatkom bijele čokolade
Potrebno je samo deset minuta da smiješate zdravu verziju domaće kreme od pistacija. Koristi se za izradu iznimno poznate Dubai čokolade, no svestrana je pa je možete koristiti na toliko mnogo drugih načina, od namaza za kruh ili izradu kolača i pizza.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Jednostavno je pripravite tako da zakuhate vodu i, kad zakipi, ubacite šalicu pistacije u smeđoj mekanoj ljusci na pet minuta. Ocijedite i protrljajte kuhinjskom krpom kako biste uklonili kožicu. Dodajte pistacije u multipraktik s velikom žlicom šećera u prahu i pola šalice mlijeka. Blendajte dok smjesa ne postane glatka. U vodenoj kupki otopite 30 g maslaca, šalicu bijele čokolade i 1/4 šalice mlijeka. Ulijte smjesu u onu s pistacijama i blendajte još jednom da se smjesa ujednači. Prebacite u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte do dva tjedna u hladnjaku.
Druga varijanta je smiksati 500 grama sirovih pistacija pa dodati dvije žlice tahinija kako biste ujednačili smjesu. Nakon pet minuta miksanja i struganja sa strane trebali biste imati gusti "maslac". Potom dodajte od 80 do 100 grama otopljene bijele čokolade.