Pomiješajte brašno sa sodom, praškom za pecivo, soli i začinima. Maslac izmiksajte sa šećerom u pahuljastu svjetliju smjesu pa dodajte jedno po jedno jaje. Ubacite pire od buče i kiselo vrhnje...
Ukusan slatki kruh od bundeve
Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a priprema traje oko 70 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
Pomiješajte brašno sa sodom, praškom za pecivo, soli i začinima. Maslac izmiksajte sa šećerom u pahuljastu svjetliju smjesu pa dodajte jedno po jedno jaje. Ubacite pire od buče i kiselo vrhnje te ekstrakt vanilije pa kratko izmiksajte. Potom dodajte suhe sastojke i pažljivo ih sjedinite drvenom žlicom ili špatulom. Prelijte smjesu u kalup za kruh obložen papirom za pečenje i pecite 50-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Sastojci:
280 g brašna, žličica cimeta, žličica sode bikarbone, pola žličice praška za pecivo, pola žličice soli, 1/4 žličice mljevenog đumbira, 1/4 žličice muškatnog oraščića, 120 g maslaca, 250 g šećera, 220 g pirea od buče, 60 g kiselog vrhnja, 2 velika jaja, žličica ekstrakta vanilije