Za ovo jelo će vam trebati bundeva, krumpir, brašno, jaje, sol, papar, muškatni oraščić, maslac, luk, suha slanina, miješane šumske gljive, te vrhnje za kuhanje
Ukusan jesenski obrok: Njoke od bundeve sa šampinjonima
Od svih sastojaka ćete dobiti količinu idealnu za četiri osobe, a priprema jela će trajati svega 40 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
Njoki: 350 g bundeve, 150 g krumpira, 100 g brašna T-400, 1 jaje, sol, papar, muškatni oraščić
Umak od gljiva: 50 g maslaca, 50 g luka, 50 g suhe slanine, 400 g miješanih šumskih gljiva, 100 ml vrhnja za kuhanje, sol, papar
Priprema:
Bundevu očistite, ispecite u pećnici i propasirajte. Krumpir skuhajte i propasirajte. U smjesu od bundeve i krumpira, dodajte jaje, po želji sol, papar i malo muškatnog oraščića, zatim dodajte brašno i zamijesite tijesto. Po potrebi dodajte još brašna da tijesto ne bude ljepljivo. Oblikujte njoke te ih kuhajte u posoljenoj vodi dok ne isplivaju na površinu.
Za umak od gljiva, na maslacu lagano popržite slaninu, dodajte luk i pirjajte ga dok ne bude staklast. Dodajte gljive te pirjajte nekoliko minuta. Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje i začinite po ukusu. Njoke prelijte umakom i odmah poslužite.