U loncu zakuhajte pileći temeljac sa šalicom vode. Dodajte faro, poklopite i smanjite vatru na lagano vrenje. Kuhajte oko 20 minuta ili dok faro ne upije svu tekućinu i postane mekan...
Ukusan i mirisan pureći chili
Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a na pripremu ćete potrošiti oko 40 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
U loncu zakuhajte pileći temeljac sa šalicom vode. Dodajte faro, poklopite i smanjite vatru na lagano vrenje. Kuhajte oko 20 minuta ili dok faro (ili zamjena - kvinoja ili smeđa riža) ne upije svu tekućinu i postane mekan. Dok se faro kuha, ugrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, češnjak, mljevene jalapeño papričice i pržite 1-2 minute dok ne zamiriše. Dodajte puretinu i dinstajte dok ne porumeni i dok se meso ne razmrvi. Ubacite crni grah, ancho čili prah, čili prah, kim, sol i umak od rajčice te miješajte. Dodajte zgnječene rajčice i preostalu vodu. Ostavite da lagano kuha još nekoliko minuta. Na kraju dodajte kuhani faro u čili. Poslužite s kiselim vrhnjem, sirom, mladim lukom i tortilja čipsom.
Sastojci:
180 g faro (kvinoje ili smeđe riže), 500 ml pilećeg temeljca, 750 ml vode, žlica maslinova ulja, pola luka, 3 režnja češnjaka, 2 jalapeño papričice, 450 g mljevene puretine, 400 g crnog graha, 2 žlice ancho chilija u prahu, 2 žlica chilija, 1 žličica kumina, žličica soli, 1 šalica umak od rajčice, 800 g sjeckane rajčice iz konzerve, kiselo vrhnje, naribani sir, mladi luk, tortilja čips