Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Ukusan i mirisan pureći chili

Ukusan i mirisan pureći chili

U loncu zakuhajte pileći temeljac sa šalicom vode. Dodajte faro, poklopite i smanjite vatru na lagano vrenje. Kuhajte oko 20 minuta ili dok faro ne upije svu tekućinu i postane mekan...

Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a na pripremu ćete potrošiti oko 40 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zrinka Janković VIDEO

Priprema:

U loncu zakuhajte pileći temeljac sa šalicom vode. Dodajte faro, poklopite i smanjite vatru na lagano vrenje. Kuhajte oko 20 minuta ili dok faro (ili zamjena - kvinoja ili smeđa riža) ne upije svu tekućinu i postane mekan. Dok se faro kuha, ugrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, češnjak, mljevene jalapeño papričice i pržite 1-2 minute dok ne zamiriše. Dodajte puretinu i dinstajte dok ne porumeni i dok se meso ne razmrvi. Ubacite crni grah, ancho čili prah, čili prah, kim, sol i umak od rajčice te miješajte. Dodajte zgnječene rajčice i preostalu vodu. Ostavite da lagano kuha još nekoliko minuta. Na kraju dodajte kuhani faro u čili. Poslužite s kiselim vrhnjem, sirom, mladim lukom i tortilja čipsom.

Fini stromboli s mesom, sirom i povrćem za obiteljska druženja
Fini stromboli s mesom, sirom i povrćem za obiteljska druženja

Sastojci:

180 g faro (kvinoje ili smeđe riže), 500 ml pilećeg temeljca, 750 ml vode, žlica maslinova ulja, pola luka, 3 režnja češnjaka, 2 jalapeño papričice, 450 g mljevene puretine, 400 g crnog graha, 2 žlice ancho chilija u prahu, 2 žlica chilija, 1 žličica kumina, žličica soli, 1 šalica umak od rajčice, 800 g sjeckane rajčice iz konzerve, kiselo vrhnje, naribani sir, mladi luk, tortilja čips

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Kod nanošenja parfema mnogi rade ove greške - izbjegnite ih
SAVJETI PARFUMERA

Kod nanošenja parfema mnogi rade ove greške - izbjegnite ih

Većina žena stavlja parfem prvo na zglobove ruku, zatim ga protrlja i onda nanosi na vrat, tu je velika greška. Trljanjem ruku koža se zagrijava i proizvodi enzime koji mogu promijeniti miris parfema
Nova studija: Većini omiljena grickalica odlična je za vid
FINO I ZDRAVO

Nova studija: Većini omiljena grickalica odlična je za vid

Poboljšanje je povezano s porastom optičke gustoće makularnog pigmenta i to zahvaljujući luteinu, biljnom pigmentu koji ima ključnu ulogu u zaštiti očiju od plave svjetlosti te oštećenja povezanih sa starenjem