Omiljena stara dobra namirnica u kori može se pripremiti na različite načine. Isprobajte recept kojeg Britanci obožavaju, a to je pečeni punjeni krumpir
Ukusan i jednostavan recept za klasični 'jacket' krumpir koji se rado jede u Velikoj Britaniji
U kuhinji uvijek treba upotrebljavati maštu i poigrati se namirnicama. Ovako pripremljen krumpir je prava senzacija za nepce, a punjenja mogu biti razna. Donosimo vam recept za klasični 'jacket' krumpir kojeg ćete obožavati.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Napravite savršeni krumpir u ovojnici - hrskav izvana i nevjerojatno mekan u sredini.
'Jacket' krumpir
Sastojci:
- 2 žličice maslinovog ulja
- 4 velika krumpira za pečenje
- 200 ml kiselog vrhnja
- 50 g cheddara naribanog, po želji
- 4 komadića hrskave slanine, po želji
- 4 mlada luka narezana na tanke ploške, po želji
Priprema: Zagrijte pećnicu na otprilike 200-220 stupnjeva. Natrljajte maslinovo ulje preko krumpira i stavite na gornju policu pećnice. Pecite 20 min. Potom smanjite temperaturu na 170-190 stupnjeva i pecite 45 minuta do sat vremena dok kožica ne postane hrskava, a meso mekano. Vrh svakog krumpira zarežite i napravite udubinu, dodajte kiselo vrhnje i omiljene dodatke, po želji, donosi BBCGoodFood.