Riječani na svoje stolove stavljaju fuziju pašte pripremljene na 'x' načina, ribu, aromatičnu pizzu, janjetinu otoka Krka, puno različitih sireva koji spajaju tradicionalno ovčarstvo, ali i gastro povijest susjedne Italije
Veliki gastro vodič: Evo gdje u Rijeci fino jesti i do 10 eura
Da je Rijeka jedna od vrlo popularnih destinacija domaćih i stranih turista čitave godine svjedoče prepune gradske ulice na kojima se čuje žamor različitih jezika. Ljudi Rijekom prolaze istražujući ulice ovoga grada nerijetko sjedajući u restorane, barove i pivnice kako bi se uvjerili u njezinu gastro stranu. Sad, kad Rijeka diše u ritmu jeseni, užitaka je napretek, a sve se češće mirisi miješaju otkrivajući bogatu ponudu. Kad je o hrani riječ, Riječani na svoje stolove stavljaju fuziju pašte pripremljene na "x" načina, ribu, aromatičnu pizzu, janjetinu otoka Krka, puno različitih sireva koji spajaju tradicionalno ovčarstvo, ali i gastro povijest susjedne Italije. Kad ste u Rijeci, jest ćete i pršut i mortadelu, svježu ribu, ali i puno divljači ulovljene u Gorskom kotaru kroz zanimljivu fuziju okusa, osjetiti umami okus, a onda zadovoljno platiti račun komentirajući da je upravo u ovom gradu odličan omjer cijene i kvalitete hrane. Kako bismo to pokazali, donosimo priču o gastro strani Rijeke u točno određenim budžetima, otkrivajući vam nekoliko zanimljivih gastro adresa na kojima možete pojesti uistinu posebnu hranu u budžetu od 10, 20 i 30 eura.