Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Tvrdoglavi jedu polako, a isto doručkuju racionalisti

Tvrdoglavi jedu polako, a isto doručkuju racionalisti
1

Brzina i način na koji ljudi jedu jedne su od najinstinktivnijih navika i otkrivaju osobnost, tvrdi Juliet Boghossian, utemeljiteljica hranologije

Nismo samo ono što jedemo, već i kako jedemo, tvrdi Juliet A. Boghossian, bihevioralni stručnjak za hranu i osnivačica hranologije, vjerovanja da način na koji jedemo otkriva naše karakterne osobine.
- Naše hranidbene navike jedne su od najinstinktivnijih osobina koje imamo. To je univerzalna potreba koja nema granica i neovisna je o socijalnom i ekonomskom statusu. Ne možete krivotvoriti način na koji jedete. Možete ga pokušati prikriti, ali instinkti će vas vremenom otkriti i pokazati vaše pravo ‘ja’ - objasnila je Boghossian. Punih 20 godina proučavala je ljudske navike objedovanja i otkrila nekoliko najčešćih. Među njima je i brzina jedenja. Ljudi koji jedu sporo vole rutinu i poprilično su tvrdoglavi, kaže Boghossian. Hranu vole mirisati, a to ukazuje na potrebu da iz svakog iskustva u životu izvuku maksimum. Također, skloni su svoje potrebe i želje uvijek staviti na prvo mjesto. Ljudi koji brzo jedu imaju problema s određivanjem prioriteta i skloni su svoje potrebe stavljati na zadnje mjesto.

IZBIRLJIVI SU PONOSNI, UPORNI I NEKONFORMISTI
U restoranu uvijek imate molbu više jer znate što želite i kako to treba izgledati. Izbirljivi ste po pitanju hrane, a to otkriva da ste i uporni, samopouzdani i nekonformisti. Sve što radite činite s ponosom i volite sve napraviti kako treba. No zbog toga možete postati ovisni o navikama i, iako sebe doživljavate kao avanturista, zapravo pristajete tek na sigurne opcije.

UVIJEK ISTI DORUČAK UKAZUJE NA METODIČNOST
Jedete li već godinama isti doručak, znači da “igrate na sigurno”. Vjerujete da svaki postupak ima svoju posljedicu, zato volite svemu pristupati metodično i s puno smisla. Vodi vas misao da sve završite kako treba, no niste opsjednuti time. Zbog toga ste vrlo prizemljeni i racionalni, što vas čini marljivim radnikom koji uživa u životu i uspijeva u svemu čemu se dovoljno posveti.

NAVIKA JEDENJA JEDNO PO JEDNO
Volite li jesti svaku hranu posebno, tj. odvajati različite vrste hrane, znači da ste metodični u svemu. No zbog toga ste i manje fleksibilni u situacijama koje odstupaju od vaših zamisli, otkriva utemeljiteljica hranologije Juliet Boghossian.

UŽITAK MIJEŠANJA OKUSA
Miješate li različite okuse,  odlično se nosite s različitim izazovima u životu. No katkad se ne možete odlučiti što vam je u životu važnije i što treba prije završiti. Dobro podnosite više zadataka, no teško se koncentrirate na jedan.

SVAKA NAVIKA IMA DVIJE STRANE
Boghossian ističe da ne otkrivaju sva ponašanja za stolom neku osobinu, već ona najčešća, poput rezanja mesa. Također ističe da karakterna osobina koju neki način jedenja otkriva uvijek ima dvije strane, i pozitivnu i negativnu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1