Ova kisela zimnica savršen je dodatak jelima, posebno od mesa, jer sadrži mnoštvo raznolikog povrća. U davna vremena to je bio način čuvanja kako bi se povrće posluživalo i tijekom zimskih dana
RECEPT
Turšija: Šarena kisela salata i popularna zimnica naših baka
Recept sa tri kilograma raznog povrća
- krastavci
- mrkva
- zelene rajčice
- zelene paprike
- cvjetača
- kupus
- lučice
- mahune
POGLEDAJTE VIDEO Blagodati jedenja češnjaka:
Pokretanje videa...
Sastojci za tekućinu kojom se povrće prelije:
- 3 litre vruće vode
- 200 g soli
- 400 g šećera
- 2 žličice vinobrana
- 3 žličice konzervansa
- 1 litra alkoholnog octa
- papar u zrnu
- 6 suhih listova lovora
Priprema:
Povrće se opere pa se kupus izriba, a ostalo nasjecka. Lučice ostaju cijele. Sve se stavi u veliku posudu i zalije preljevom koji se ranije dobro promiješa da se sol, šećer i ostalo otope.
Potom se ostavi preko noći poluotvoreno kako bi mjehurići zraka izašli. Nakon toga se zatvara i spremi u hladniji, tamniji dio doma. Turšija je spremna za jelo nakon nekih mjesec dana, prenosi Atma.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku