Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Trikovi uz koje će svaki seks biti fantastičan: Koji dan je orgazam najjači, nakon koliko minuta...

Trikovi uz koje će svaki seks biti fantastičan: Koji dan je orgazam najjači, nakon koliko minuta...

Od minuta potrebnih za predigru do optimalnog vremena i dana u tjednu za strastvene trenutke, evo nekoliko savjeta koji garantiraju zadovoljstvo u spavaćoj sobi

Seks je dobar za našu dobrobit, ali pronalazak vremena i energije za intimne trenutke ponekad može pasti na dno popisa obaveza. Razbijanje aktivnosti na manje dijelove može vam pomoći da povratite energiju za uživanje u spavaćoj sobi. Od minuta potrebnih za predigru do optimalnog vremena i dana u tjednu za strastvene trenutke, evo nekoliko savjeta za zadovoljstvo.

3-7 minuta

Zaboravite na iscrpljujuće maratonske seanse, jer i kratki seksualni susreti mogu izazvati navalu hormona sreće koja traje dugo nakon čina. Prema istraživanju objavljenom u Journal of Sexual Medicine, "adekvatan" seks traje tri do sedam minuta, dok "poželjan" traje između sedam i 13 minuta. Stručnjakinja za seks i veze, Charlotte Johnson, napominje da je važno uzeti u obzir potrebe oba partnera.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Spavačica 00:48

13 minuta predigre

Muškarci, nema potrebe za panikom - treba točno 13,41 minuta da potaknete žensku G-točku.

- Predigra je važna jer zagrijava tijela i pojačava seksualnu kemiju - objašnjava Charlotte.

20 savjeta za bolji seks u braku
20 savjeta za bolji seks u braku

Studija iz "Journal of Sexual Medicine" otkrila je da je prosječno vrijeme potrebno ženama da dožive orgazam upravo 13,41 minuta. Uživanje u predigri donosi mnoge zdravstvene koristi, uključujući poboljšanje mentalnog zdravlja i usporavanje procesa starenja.

Postavite svoj alarm za 7:30

Istraživanje britanske tvrtke za suplemente, Forza Industries, sugerira da je jutro - otprilike 45 minuta nakon buđenja, kada ste najizdržljiviji - idealno vrijeme za seks.

Međutim, prosječni parovi često se odlučuju za intimne trenutke između 21:00 i ponoći, a noćni seks pruža zadovoljstvo i opuštanje nakon napornog dana.

Šesti dan je najvrući dan

Prema istraživanju tvrtke za seks igračke, LoveHoney, prva subota u mjesecu je kada su parovi najnapaljeniji, a 44% ispitanika priznalo je da im je subota omiljeni dan za uživanje.

Također, seksualna aktivnost dostiže vrhunac tijekom ljetnih mjeseci kada nosimo manje odjeće, što nas čini privlačnijima.

Ljubite se pet minuta

Poljupci ne samo da vas stavljaju u raspoloženje za seks, već potiču i zbližavanje s partnerom. Prema studiji objavljenoj u Microbiome, ljubljenje može ojačati vaš imunitet razmjenom bakterija kroz slinu, što potiče proizvodnju antitijela.

- Poljupci prije seksa mogu trajati od 10 sekundi do pet minuta, čime poboljšavaju seksualno raspoloženje - kaže Charlotte.

14. dan za orgazme koji odjekuju

Dame, za najbolje orgazme seksajte se oko polovice svog mjesečnog ciklusa. Istraživanja sugeriraju da se seksualna želja povećava u danima koji prethode ovulaciji zbog vrhunca estrogena.

Orgazmi tijekom ovog razdoblja donose povećano zadovoljstvo i uzbuđenje, oslobađajući hormone sreće poput dopamina i oksitocina.

Jedan seks tjedno je dovoljno

Vječno pitanje za seksualno aktivne parove: koliko često trebam imati seks? Ako ste zadovoljni učestalošću, to je dovoljno.

Istraživanje provedeno na WebMD-u pokazuje da povećanje učestalosti seksa na više od jednom tjedno može smanjiti želju i užitak. Ključ dobrog seksa leži u tome da ga ne stavljate na dno popisa obaveza i da se dogovorite o učestalosti koja odgovara oboma partnerima. Za većinu brakova, jedno seksualno druženje tjedno dovoljno je za održavanje sreće, piše The Sun.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8
Znojite se po noći? Evo zašto se to događa i kako si pomoći
NEUGODNA POJAVA

Znojite se po noći? Evo zašto se to događa i kako si pomoći

Sasvim je normalno znojiti se tijekom noći. Stalno se znojimo, a dodatak tople posteljine i pidžame to može učiniti vjerojatnijim. Iako se misli da je znojenje u snu veći problem ljeti, ono se događa i zimi