Stručnjakinja za čokoladu, Jennifer Earle, otkrila je ispravan način kako jesti čokoladu, a uključuje sisanje, a ne žvakanje. Također je dodala da čokolada super djeluje u kombinaciji sa sirom
Trikovi kako u okusu čokolade uživati maksimalno: Ne žurite!
Britanska stručnjakinja Jennifer Earle, osnivačica 'Chocolate Ecstasy Tours', otkrila je najbolje načine za uživanje u ovoj slatkoj poslastici.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Jen je objasnila da ne biste trebali jesti hranu ili piti najmanje 20 minuta prije kušanja čokolade i da biste trebali izbjegavajte nošenje parfema ili krema za ruke dok jedete.
- Najvažnije pri isprobavanju čokolade je gledati je pažljivo i polako - rekla je Jen i dodala da bismo prilikom isprobavanja 'prave' čokolade trebali zagrizom dobiti lijepu pukotinu.
- Sisajući je, trebali biste dobiti drugačiji okus na početku, na sredini i na kraju. Kušajte je polako, prožvačite nekoliko puta, a onda sisajte komadić - objasnila je Jen.
Poslužite je sa sirom ili kao dio kanapea
Ako organizirate večeru, postoji mnogo načina kako poslužiti i čokoladu, kaže Jennifer.
- Pokušajte poslužiti čokoladu kao dio kanapea ili zajedno sa sirom. Čokolada zapravo sjajno djeluje sa sirom - uključujući sireve na biljnoj bazi. Ili, možete koristiti tamnu čokoladu za kanape -dodala je.
Pomirišite čokoladu prije kušanja
- Prvo pomirišite čokoladu - kad je jednom stavite u usta, neće mirisati na isti način. Najbolje vrijeme za mirisanje je nakon što puknete komadić čokolade jer ispušta sve arome - kaže.
A, ako želite izbjeći prejedanje, Jennifer savjetuje da kupite kvalitetniju čokoladu s većim udjelom kakaa.
- Budući da je kakao prepun vitamina i minerala, on zapravo šalje signale vašem mozgu da vas obavijesti da vam je dosta prije nego što pojedete previše - zaključuje Jennifer, a piše Daily Mail.