Lako se uplašiti nekih prekompliciranih trikova, ali ovaj je prilično jednostavan. Kuharica Carleigh Bodrug započinje svoj savjet tako što pere glavicu zelene salate i nasjecka je na sitne komadiće
Trik uz koji će zelena salata ostati svježa do mjesec dana
Malo je stvari tako frustrirajuće kao bacanje namirnica jer ih niste mogli pojesti dovoljno brzo. Kuharica dijeli svoj jednostavan trik za održavanje zelene salate svježom, i to do mjesec dana.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Carleigh Bodrug, autorica bestseler kuharice New York Timesa, u nedavnoj objavi na društvenim mrežama, koja je sada pogledana gotovo 15 milijuna puta, opisuje kako spriječiti da lisnato povrće postane smrdljivo, sluzavo i pokvareno.
Lako se uplašiti nekih prekompliciranih prehrambenih trikova, ali ovaj je prilično jednostavan. Bodrug započinje tako što pere glavicu zelene salate i nasjecka je na sitne komadiće.
Nakon toga nastoji ukloniti svu suvišnu vlagu koja može uzrokovati brže truljenje salate. Nakon što ju osuši, stavlja je u staklenu posudu i na vrh stavlja platneni ručnik kako bi se riješila još vlage.
Bodrug napominje da će papirnati ručnici poslužiti ako nemate dodatni platneni ručnik.
Stavlja posudu u hladnjak i napominje da obavezno svakih nekoliko dana promijenite ručnik. Objava je izazvala interes gledatelja.
- Sada mogu još dulje ignorirati zelenu salatu u hladnjaku - komentirali su.
Bacanje hrane veliki je problem. Korištenje raznih trikova za hranu može pomoći vašem novčaniku i planetu.