Ako s kobasica skidate kožicu, tako ćete i s kvalitetnijih koje imaju visoki udio mesa skinuti ono najbolje od okusa, pa ćete na kraju dobiti manje ukusne i presušene kobasice
Tri najčešće greške u pripremi kobasica: Ne koristite puno ulja
Britanski stručnjak za hranu Jeff Baker iz tvrtke Farmison & Co upozorio je na tri najčešće pogreške koje mnogi rade s pripremanjem kobasica.
1. Skidanje kožice
S kožicom ćete i sa kvalitetnijih kobasica s visokim udjelom mesa skinuti i ono najbolje od okusa, pa ćete na kraju imati manje ukusne i suhe kobasice.
2. Prženje na puno ulja
Zbog previše će ulja kožica biti pretvrda, a kobasice isušene.
3. Pečenje kobasica umjesto prženja
Iako je pečenje zdravija opcija, nećete dobiti ukusne kobasice kao kad je prepržite na tavi.
Baker preporučuje:
1. Izvadite kobasice iz hladnjaka 20 minuta prije prženja što će pomoći da se ravnomjerno ispeku i spriječiti da im se kožica raspadne na toplini.
2. Važna je prava temperatura
Koristite tavu za pečenje i stavite na laganu do srednje temperature.
3. Dodajte žličicu domaće svinjske masti
Zatim kobasice okrenite da se cijele premažu, a onda uklonite višak masnoće.
4. Stavite kobasice u tavu pazeći da se međusobno ne dodiruju i držite ih stalno na jednakoj temperaturi i redovito okrećite da dobijete zlatnu boju.
5. Pecite 10 do 12 minuta
6. Prije posluživanja pustite da odstoji minutu, dvije da se meso opusti i da kobasice budu sočne, preporučio je Baker za Dailystar.
POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU VIDEO SERIJALA 'ZENZANCIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:
Pokretanje videa...