Za pripremu ovog jela trebat će vam pileća prsa, tortilje, sir, matovilac, cherry rajčice, kukuruz, kopar, grčki jogurt, limunov sok i nekoliko vrsta začina za mariniranje piletine
Tortilje s mariniranom piletinom iz pećnice za lagani ljetni ručak
Ova količina sastojaka idealna je za dvije osobe, a trajanje pripreme je samo 25 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
250 grama pilećih prsa, 2 veće ili 4 manje tortilje, 50 g gauda sira, matovilac, 200 g cherry rajčica, mala konzerva kukuruza, kopar, grčki jogurt, limunov sok, maslinovo ulje, češnjak u prahu, mljevena crvena paprika, bosiljak, origano, kurkuma, sol, papar
Priprema:
Piletinu narežite na trakice, začinite kurkumom, paprikom, origanom, solju i paprom te stavite malo maslinova ulja i malo vode. Ostavite da se kratko marinira. Poslažite u lim, na papir za pečenje, i pecite 20-ak minuta.
Umak napravite od cijelog jogurta, kopra, maslinova ulja i malo limunova soka, soli i češnjaka u prahu. Dodajte i malo vode da se se razrijedi. U tortilju stavite meso, dodajte kukuruz, naribanu gaudu, matovilac i narezane cherry rajčice pa prelijte umakom, zamotajte i poslužite.