S ovim desertom nema puno posla, a rezultat je fantastičan. Tortice se pripremaju slično kao cheesecake - podloga se radi od keksa i maslaca. Umjesto malina možete staviti neko drugo bobičasto voće
RECEPT
Tortice s čokoladom i malinama
Sastojci:
- 100 g keksa (nekih kao za cheesecake)
- 30 g otopljenog maslaca
- 1/4 šalice slatkog vrhnja
- 45 g crne čokolade
- 120 g zamrznutih malina (može i svježih)
- malo šećera u prahu
Priprema:
Usitnite kekse u blenderu pa dodajte maslac. Smjesu koju dobijete podijelite na dva dijela pa njome obložite mini kalupe za tart. Ostavite u hladnjaku oko pola sata da se stvrdne.
U međuvremenu izmiksajte slatko vrhnje pa dodajte čokoladu otopljenu na pari. Smesu rasporedite na podlogu od keksa, ukrasite malinama i pospite šećerom u prahu.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku