Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Torteline ispržite u fritezi na vrući zrak - odličnog su okusa

Torteline ispržite u fritezi na vrući zrak - odličnog su okusa

Friteza na vrući zrak je idelna jer omogućuje brzu pripremu hrane, a sva zamrznuta hrana daleko je hrskavija i ukusnija nego pripremljena u mikrovalnoj pećnici

Privlačna zlatna boja, ukusna hrskavost i sjajan okus odlike su svih namirnica koje izlaze iz friteze na vrući zrak. Većina hrane ne podrazumijeva nikakvu osobitu pripremu nego je samo dovoljno ubaciti je u košaru friteze i nakon 15 minuta izvaditi gotov obrok, piše Lifehacker.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako izraditi šarenu i zdravu tjesteninu

Pokretanje videa...

Šarena tjestenina 00:43

Razlog leži u činjenici da većina takvih namirnica sadrži veliku količinu masnoća i vode. No ako u fritezu ubacite zamrznute torteline, rezultat neće biti tako dobar.

Tortelini iz friteze koje ste ubacili smrznute ili iz hladnjaka nisu nejestivi, no suhi su sa sjajnom koricom nalik krekeru na površini. Ako ih umočite u umak od rajčice, okus je gotovo utješan. No ako želite nešto nalik zapečenoj tjestenini sa sirom, onda trebate drugačiji recept.

Trebate ih smočiti prije stavljanja u fritezu

Dobar recept za zračnu fritezu mora biti jednostavan. Želite namirnicu ubaciti u fritezu, pričekati najviše 15 minuta i potom je pojesti. Kako biste na taj način dobili savršene torteline, ključan je samo jedan korak - morate ih smočiti prije stavljanja u fritezu.

Ubacite ih na tri minute u kipuću vodu. Na taj ćete način dodati vlagu tijestu i zato se u fritezi neće presušiti, a parmezan ili neki drugi posip koji ćete koristiti zahvaljujući vlažnoj površini ima se za što uhvatiti.

Praktična: Friteza na zrak za maksimalno brz i zdrav obrok
Praktična: Friteza na zrak za maksimalno brz i zdrav obrok

Dakle, zakuhajte vodu, dodajte tjesteninu i ocijedite je nakon tri minute. Stavite u zdjelu i začinite po ukusu i promiješajte. Potom torteline prebacite u posudu za fritezu te pecite na 200 stupnjeva 13 do 16 minuta dok ne postanu hrskave, zlatne i vruće izvana. Poslužite uz neki umak i uživajte.

Cijeli život smo pogrešno cijedili tjesteninu? Zvijezda TikToka otkrila koji je 'pravi' način
Cijeli život smo pogrešno cijedili tjesteninu? Zvijezda TikToka otkrila koji je 'pravi' način
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2
Ukusni svinjski medaljoni u umaku velouté za svečani ručak
RECEPT DANA

Ukusni svinjski medaljoni u umaku velouté za svečani ručak

Za umak u posudi zagrijte temeljac na laganoj vatri, a u drugoj rastopite maslac, dodajte brašno i miješajte dok smjesa ne postane zlatnosmeđa. Postupno dolijevajte temeljac miješajući cijelo vrijeme