Vrlo je jednostavna i nećete na nju potrošiti puno svog vremena, a dobit ćete odličnu tortu s mekanim biskvitom punu okusa zbog odlične kombinacije maka i ostalih sastojaka
Torta za prste polizati od maka i fine kreme od mascarponea
Sastojci:
Biskvit: 6 jaja, 280 g maka, 100 g šećera, 80 g smeđeg šećera, 180 g maslaca, 3 žlice likera od višnje, 100 g maslaca, 50 g mliječne čokolade, žličica praška za pecivo,
Nadjev: 500 g mascarpone sira, 40 g šećera u prahu, 3 dl slatkog vrhnja, vrećica burbon vanilije, mak
Priprema:
Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom, pa dodajte omekšani maslac. U kompaktnu smjesu dodajte mak, prašak za pecivo, naribanu mliječnu čokoladu i liker. Izmiksajte pa lagano umiješajte čvrsti snijeg. Razdijelite smjesu u dva kalupa za torte obložena papirom za pečenje i pecite na 180°C, oko 25 minuta.
Ostavite da se malo ohladi u kalupu, pa ih prebacite na rešetku i ohladite do kraja. Izmiksajte vrhnje sa šećerom i vanilijom, dodajte umućeni sir i rum, pa kratko izmiješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Premažite biskvite nadjevom, a kremu pospite makom.