Ova ukusna i lagana torta oduševit će vaša nepca svojim jedinstvenim okusom i aromama. Ako ste ljubitelj maka, definitivno ga valja isprobati u ovoj kombinaciji s krem mascarpone sirom
RECEPT
Torta od maka i mascarponea
Sastojci:
Biskvit:
- 6 jaja
- 280 g maka
- 100 g šećera
- 80 g smeđeg šećera
- 180 g maslaca
- 3 žlice likera od višnje
- 100 g maslaca
- 50 g mliječne čokolade
- žličica praška za pecivo
Nadjev:
- 500 g mascarpone sira
- 40 g šećera u prahu
- 3 dl slatkog vrhnja
- vrećica burbon vanilije
- mak
Priprema:
- Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom, pa dodajte omekšani maslac.
- U kompaktnu smjesu dodajte mak, prašak za pecivo, naribanu mliječnu čokoladu i liker.
- Izmiksajte pa lagano umiješajte čvrsti snijeg. Razdijelite smjesu u dva kalupa za torte obložena papirom za pečenje i pecite na 180°C, oko 25 minuta.
- Ostavite da se malo ohladi u kalupu, pa ih prebacite na rešetku i ohladite do kraja.
- Izmiksajte vrhnje sa šećerom i vanilijom, dodajte umućeni sir i rum, pa kratko izmiješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
- Premažite biskvite nadjevom, a kremu pospite makom.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku