Donosimo recepte za krepke i zdrave juhe koji će vas okrijepiti nakon blagdana te ugrijati u zimskim danima. Potražite i 16 novih recepata za slatke i slane pite
Topla zimska variva i guste kremaste juhe u Skuhatćute
Zvijezde prvog broja Skuhatćute u novoj godini su topla zimska variva i guste kremaste juhice koje će vas zagrijati te pružiti okrepu tijekom hladnih dana. Pustite mašti na volju i poigrajte se omiljenim dodacima kao što su na maslacu popečene kockice kruha, slanina ili mesne okruglice. "Prepišite" od Talijana koji u juhi od kupusa i špinata poslužuju pečene pileće rolice ili uzmite mikser u ruke i pripremite kremaste senzacije od krumpira, celera... Ne samo da ćete dobiti konkretan obrok nego i učiniti veliku stvar za imunitet.
Donosimo 16 novih recepata za slatke i slane pite koje će zamirisati cijeli dom. Izvrsne kombinacije poput piletina i gljiva, poriluka sa slaninom ili rajčica sa slanim srdelama neće razočarati niti najveće gurmane. Uživate li više u slatkim varijacijama - kušajte pitu s kremom od vanilije ili onu sa šljivama i orasima.
U potrazi za čokoladnim iskušenjima put nas je odveo u Istru, gdje su nas tamošnji chefovi slatko-slanim specijalitetima naveli da kušamo na prvi pogled nespojivo. Pizza od ananasa, čokolade i šunke, rezanci od čokolade u umaku od škampi i naranče te njoki u paprenoj čokoladi s bosiljkom najbolji su primjer kako kreativni kulinarski duh treba pustiti na slobodu.
- Eksperimentirali smo s raznim kombinacijama, ali pripremiti čokoladu kao slasticu i onda je samo pomiješati s odreskom je grozno jer slatko je slatko, slano je slano. No ako umak pripremate kao za slano jelo i u njega dodate čokoladu, to više nije slastičarska krema nego jedan drukčiji i poseban okus - objasnio je Saša Vojnović, chef kuhinje hotela Astoria.
Novi broj potražite na kioscima u subotu 4. siječnja uz 24sata za 1,99 kuna.