Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Top savjet: Evo kako skladištiti kruh ljeti da vam se ne pokvari

Top savjet: Evo kako skladištiti kruh ljeti da vam se ne pokvari

Bacamo sve više kruha radi kratkog roka trajanja, no možemo ga sačuvati na način da ga bolje čuvamo. Općenito se baca previše hrane, ovo je način da smanjimo taj trend

VIDEO

Kruh kupujemo često, važan je dio prehrane, no sve veća količina kruha završava u otpadu zbog kratkog roka trajanja. Mnogi ga pohranjuju u hladnjak ili posude, međutim, stručnjakinja za otpad hrane Sophie Trueman tvrdi da je najbolji način za čuvanje kruha platnena torba.

Kruh pohranjen u vlažnim ili pretoplim uvjetima može dobiti plijesan, a to je veliki zdravstveni za osobe s respiratornim problemima i alergijama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Rezanje kruha u Žminju 00:31

- Ako je kruh svježe napravljen, ne biste ga trebali čuvati u hermetički zatvorenoj vrećici jer neće moći disati. Morate mu omogućiti da diše kako bi ostao u najboljem stanju. Najbolje je pohraniti ga u košaricu za kruh ili platnenu torbu, tako da se ohladi na sobnoj temperaturi - naglasila je Trueman.

Ako ove stvari stalno jedete i pijete, nećete moći smršavjeti
Ako ove stvari stalno jedete i pijete, nećete moći smršavjeti

Dodaje kako hladnjak nije najbolje mjesto za čuvanje kruha.

Naime, hladnjak samo ubrzava proces stvaranja plijesni zbog retrogradacije, procesa koji uzrokuje kristalizaciju molekula škroba na nižim temperaturama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO