Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Top 5 ulja koja štite kosu od isušivanja nakon sunca i mora

Top 5 ulja koja štite kosu od isušivanja nakon sunca i mora

Ako vam je mrsko kratiti vrhove jer puštate kosu, ojačajte ju hranjivim maskama, te ricinusovim uljem kako bi vam kosa bila puna života i sjaja. Tu je recept za odličan pakung

VIDEO

Pripremite se za sunce i kupanje tako što ćete iskoristiti zaštitna svojstva pakunga za kosu. Poželjno je pakung napraviti neposredno prije nanošenja. 

Pakung za kosu 

• 30 ml ulja Monoi de Tahiti,
• 30 ml ricinusova ulja, 
• 30 ml ulja makadamije, 
• 10 ml ulja jojobe, 
• 20 kapi eteričnog ulja atlaskog cedra

- Izmiješajte sve sastojke. Kosu operite i osušite. Dok je još topla nanesite pakung od vlasišta do vrhova. Umasirajte ga, pa sakupite kosu na vrhu glave i omotajte ručnikom. Ostavite da djeluje 30-60 minuta te isperite blagim prirodnim šamponom. Koristite pakung jednom do dva puta tjednom - rekla nam je jednom prilikom magistra Maja Vugrinec iz Gradske ljekarne Zagreb.

POGLEDAJTE VIDEO o pranju kose:

Pokretanje videa...

Ne pere kosu VIDEO

Top pet ulja koja štite od isušivanja

Arganovo ulje

Kosi će podariti sjaj i hidrataciju i pružajući kosi kraljevski tretman. Arganovo ulje koristi se kao regenerator, a tijekom ljetnih mjeseci štiti kosu od nepovoljnih utjecaja sunca i soli. Zaglađuje vlasi. 

Ulje jojobe 

Na oštećene vrhove nakon pranja kose nanesite jojobino ulje, jer ono ima snažan efekt na regeneraciju vlasi. Ako su vrhovi iznimno suhi, ulje jojobe možete nanijeti na njih nekoliko puta tijekom dana.

Kokosovo ulje

Vrlo popularno ulje u posljednje vrijeme, a još davno su ga Indijke koristile za raščešljavanje kose. Sprečava gubitak kose, te ujedno oporavlja oštećenu kosu i pomaže u njenom oblikovanju. 

Pripremite kožu za sunčanje uz domaće pripravke - piling za lice i tijelo, prirodnu kremu, masku
Pripremite kožu za sunčanje uz domaće pripravke - piling za lice i tijelo, prirodnu kremu, masku

Ricinusovo ulje

Može poslužiti kao odličan regenerator za kosu, tako da ga nanesete na kosu nakon pranja šamponom, dok je kosa još vlažna. Nanesite na vrhove. Potiče rast kose, a može otkloniti i perutanje vlasišta. 

Čičkovo ulje

Zaslužno je za poticanje rasta kose, a pomaže i kod opadanja i stanjivanja kose. Osim što osnažuje korijen, pomaže kod suhoće vlasišta, te sprečava pucanje vrhova i kosu dubinski njeguje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

'Milijarder je platio tisuće eura da me pretvori u svoju ženu iz snova, a onda je - nestao'
PROMIJENILA TIJELO

'Milijarder je platio tisuće eura da me pretvori u svoju ženu iz snova, a onda je - nestao'

Upoznala je gospodina X četiri godine ranije, nakon što joj je poslao e-mail u kojem je rekao da je želi rezervirati na sat vremena. Iako više nisu u kontaktu, jako mu je zahvalna